Přejít k hlavnímu obsahu

WD_BLACK Cup zná rozlosování play-off. Dojde i na pikantní souboj dvou sparťanů!

20. 6. 2022 | 16:45 EA SPORTS FC 24 Turnaj
WD_BLACK Cup má za sebou poslední, šestý turnaj, a my tak známe finálovou šestnáctku. Ještě před nastíněním závěrečného pavouka si shrneme poslední kvalifikaci.
WD_BLACK Cup
WD_BLACK Cup
Zdroj: PLAYzone

V šestém WD_BLACK Cupu se do akce zapojilo 29 hráčů. Jen osmička mohla přežít do druhého, streamovaného dne a nechyběla v ní řada známých jmen. Šlo ale především o kombinaci jedné skupiny, kdo už měl jistotu postupu do finále, a té druhé, která potřebovala ještě zaskórovat pokud možno co nejlépe.

Nejvíce to kopalo Martinu „dalas“ Vujtíkovi z Baníku, který šestý turnaj ovládl a před vyvrcholením sezóny prokázal dobrou formu. Ve finále si Vujtík poradil s Adamem „adulackk“ Hodinou, který pro jistotu postupu potřeboval postoupit do finále, takže reprezentant 1UP Esports byl se stříbrem spokojen. Hodina v turnaji přešel mimo jiné přes Dominika „Revy“ Révaie, kterému tím finálový turnaj utekl skutečně o chlup.

Nyní už ale k tomu, na co všichni příznivci fotbalového simulátoru FIFA čekají. Ihned po dohrání šestého WD_BLACK Cupu byly zapsány poslední body a postupová šestnáctka byla podle umístění nasazena do jednoho velkého Single Elimination pavouka, jako u kvalifikací. Ano, finále bude opravdu nekompromisní a kdo zaváhá, ten se s bojem o titul může rozloučit. Samotné zápasy však budou probíhat v BO2 formátu.

Nejtěsněji do finále postoupil Michal „DRMi10“ Drastich, který se tak hned v prvním kole musí postavit Lukáši „T9Laky“ Pourovi. V tak napěchované konkurenci si však soupeře už vybírat v podstatě nejde. Co účastník, to známý pojem a silný oponent. Ten nejostřejší duel osmifinálového kola svedou dva hráči pražské Sparty, Jan „Emerickson“ Krupička a Martin „Caster“ Štěpán se utkají tváří v tvář o přežití.

Vedle sparťanů nebo slávistů se ale těšit můžete i na Dominika „Seron“ Čermáka ze Sampi.Tipsport nebo třeba elitní duo z Entropiqu. Vrchol sezóny proběhne o víkendu 25. a 26. června, první den nabídne osmifinále a druhý den celé vyvrcholení. Ve hře je celkem 50 tisíc korun, z nichž si 35 odnese nový šampion.

Rozlosování pavouka

Levá strana:

Pravá strana:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.