Přejít k hlavnímu obsahu

Švédská ikona f0rest oslavila 34 let. Kam jeho kroky povedou po rozpadu Dignitas?

19. 6. 2022 | 19:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Bývalý hráč NIP a Dignitas je opět k mání! Patrik „f0rest" Lindberg za deset let aktivního hraní CS:GO vystřídal jen dvě angažmá, nyní však pokukuje po třetím, a to i přesto, že nedávno oslavil 34 let. Stále totiž má chuť hrát a k tomu ještě dokáže konkurovat i těm nejlepším, což dokázal na i nedávném turnaji s fnatic, kde plnil roli náhradníka. Dočká se nějakých zajímavých nabídek?
Patrik „f0rest“ Lindberg
Patrik „f0rest“ Lindberg
Zdroj: HLTV.org

Patrik „f0rest“ Lindberg a Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund. Jen stěží byste v historii CS:GO hledali více ikonické duo, jako jsou právě tyto dvě švédské legendy. Zatímco GeT_RiGhT se už nějaký ten pátek věnuje streamování a CS:GO hraje hlavně pro zábavu, f0restovi to ještě stále střílí na profesionální úrovni.

Není tomu ovšem tak dávno, co se s celým svým týmem ocitl na přestupové listině organizace Dignitas. Zpočátku nechala organizace celou sestavu v teoretické naději, že si možná některé z nich ve svých řadách ponechá a kádr tak jenom částečně obohatí. Tato možnost byla ovšem tento týden zamítnuta, když Dignitas oznámili konec podpory celé CS:GO sekce. F0rest si tak chtě nechtě musí hledat nový domov.

I přesto f0rest zoufat úplně nemusí, tedy doufejme. Před nedávnem totiž po více než deseti letech opět oblékl dres neméně legendární organizace fnatic, kterou tehdy reprezentoval v Counter-Strike 1.6. Fnatic jsou ve fázi obrovského přestavování, a díky nekompletnímu týmu se na turnaj Pinnacle Cup Championship 2022 rozhodli jednorázově angažovat právě tohoto veterána. A vedle nesáhli!

S poklidem totiž můžeme říct, že dát f0restovi šanci rozhodně chyba nebyla. Fnatic se sice s novým týmem nedokázali probojovat až do play-off, ale převedli velice slibné výkony, a to hlavně díky vítězství v prvním zápase proti Heroic. Samotný f0rest jako náhradník dokázal držet krok s ostatními a ukázal tak, že ještě stále nepatří do starého železa. Den před zápasem přitom oslavil už své 34. narozeniny!

„I přesto, že to f0rest proti nám na Mirage neměl jednoduché, tak si myslím, že předvedl neuvěřitelný Counter-Strike. Pokud by na sobě chtěl tvrdě pracovat, tak by určitě mohl hrát v TOP 10-15 týmu,“ okomentoval výkon švédské legendy sniper Heroic, Casper „cadiaN“ Møller. Kam f0rest nyní zamíří, zatím není jisté. Doufejme ale , že jej už brzy uvidíme zase zpátky na serveru, ale hlavně, ať se on sám Counter-Strikem stále baví.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.