Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský hráč ovládl 2. MČR kvalifikaci. Známe kompletní osmičku pro první letošní finále

17. 6. 2022 | 17:14 Hearthstone Reportáž
Vodafone MČR Hearthstone je v plném proudu a my už známe složení prvního finále turnajové série. Kvarteto z první kvalifikace doplnila ve čtvrtek další čtveřice, ve které opět najdeme známá jména. Současně se ale najdou tací, jenž v obou případech skončili dvakrát těsně před branami postupu a musí se spokojit s dílčími odměnami. Ve finále se totiž hraje o extra porci MČR bodů!
2. kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
2. kvalifikace Vodafone MČR Hearthstone
Zdroj: PLAYzone

Hledání devátého mistra ČR v karetní hře Hearthstone začalo prvním kvalifikačním turnajem, který v minulém týdnu opanoval úřadující šampion Jaromír „Jarla“ Vyskočil. Ten uspěl spolu s triem Zukys, Norwis, Crtk, všichni čtyři hráči si tímto zajistili účast v prvním finále a v druhé kvalifikaci dali šanci ostatním.

Nejlépe absence hvězd využil Michal „CptBoatsNHoes“ Šváb z týmu Gifted.uRage. Zkušený karetní kouzelník naposledy padl s Jarlou ve čtvrtfinále a na druhý pokus už mezi nejlepší čtverku prošel. Z vítězství v turnaji se však neradoval, v semifinále jej totiž porazil jeho spoluhráč Benjamin „Benko“ Mravec, který následně kvalifikaci opanoval. Ve finále si přitom slovenský hráč symbolicky poradil s Dominikem „Eichii“ Eichenbergerem z týmu Sazka.Inaequalis. Postupové složení uzavírá Michal „Misaks“ Syrovátko.

Vyjmenovaná osmička těchto hráčů se tedy příští čtvrtek 23. června utká o extra porci MČR bodů. Zatímco za dva neúspěšné pokusy a vypadnutí těsně před branami – což se přesně stalo osudovým Lukáši „Rjú“ Vícenovi – šlo získat maximálně 2x 60 MČR bodů, tak všichni finalisté si odnesou minimálně 130. Bojovat se však bude o zisk skoro dvojnásobku, vítěz první turnajové série si odnese 250 důležitých bodů.

Štítky: MČR, hearthstone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.