Přejít k hlavnímu obsahu

Napínavý boj až do samotného závěru. Přesně tak se dá popsat MČR 2019 v PUBG

4. 7. 2022 | 15:05 PUBG: Battlegrounds MČR
Letošní rok přinese již pátý ročník MČR v PUBG. Není tak od věci si připomenout, jak vypadaly cesty předchozích šampionů. Pamatujete si, kdo kraloval prvnímu ročníku? Kdo je nejúspěšnějším hráčem v PUBG z hlediska počtu titulů? A ve kterém roce se zúčastnila legenda domácího PUBG, Martin „spajKK“ Beneš? Pojďme si všechny momenty připomenout!
MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Kapitola druhá – ročník 2019

Hráči se ve druhém ročníku mohli těšit ze skoro celoroční sezóny. Ta se skládala z turnajových sériích, které probíhaly týden co týden. Postoupit na dvoudenní finále mohla opět pouze šestnáctka vyvolených. Ba co víc, pokud se na finále díváme zpětně, jde o poslední offline event na našem území v této hře. Ostatní ročníky totiž byly ovlivněny pandemií.

Esportové turnaje se rozjížděly ve velkém, domácí celky  získávaly zkušenosti a čekal se tak tuhý boj o mistrovský titul. V tomto roce na MČR zažila premiéru mapa Sanhok, prozatím to bylo taktéž naposled.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Šestnáct her znamenalo nutnost podat co nejkonzistentnější výsledky. Adeptů na vítěze bylo několik, mezi ty největší patřili eXtatus a Inside Games, kteří úspěšně měřili své síly i v druhé nejvyšší evropské soutěži.

Zapomínat se však nesmělo ani na eSubu, hvězdný tým sestavený ze jmen jako spajKK, Nowikk či oKKo. Své schopnosti po celý rok ale prokazovaly mančafty jako Trust.Universe či Full Focus Fast Win.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Po prvních čtyřech hrách se do čela dostali eSuba a Trust.Universe. Hráče však čekal náročný program, za celý den se odehrálo deset her, poslední tři z nich se uskutečnily na mapě Sanhok. Právě ta ovlivnila závěr dne, kdy do čela šel tým Trust.Universe se slušným náskokem deseti bodů.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Tento náskok jim však nevydržel příliš dlouho, hned v úvodu druhého hracího dne se do čela posunul tým Full Focus Fast Win. Poté však přišlo dvojnásobné vítězství týmu eXtatus a to opět znamenalo nového lídra tabulky. Tento tým již vedení nepustil a vyhrál, poslední hra však byla hodně napínavá. Stříbro brali Full Focus Fast Win a bronzové medaile o jediný bod před eSubou putovaly do tábora Trust.Universe.

Jednalo se taktéž o poslední trofej této sestavy v barvách eXtatus. Tradiční organizace oznámila před MČR 2019 zánik, ale rozloučila se ale ve velkém stylu, když spolu s PUBG ovládla také MČR v CS:GO!

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone
MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone
Mistři České republiky v PUBG 2018-2021
RočníkVítězSestava
2018Gunrunners AOCHaziQQ, Frodbal, Madis, Crowley
2019eXtatusHawki, Kejdoran, RedgieBeardo, Double
2020EntropiqHawki, Nowikk, RedgieBeardo, Double
2021VIKÜRVINowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double
Štítky: MČR, MČR PUBG, PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!