Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE vyzvou brazilské legendy. Světové pětky se vyhnuly SINNERS

19. 6. 2022 | 20:00 Counter-Strike 2 Preview
Třetí sezóna REPUBLEAGUE pokračuje skupinou B. Do již dohrané skupiny A nebyla nalosována žádná česká nebo slovenská sestava, pouze hlavní tým Entropiq, který po prohrách nad ECSTATIC a Eternal Fire do play-off nepostoupil. Nyní ale půjdou do boje o tučný prize pool dvě žhavá želízka v ohni.
Hráči ze skupiny B
Hráči ze skupiny B
Zdroj: REPUBLEAGUE

Uzavřená kvalifikace do REPUBLEAGUE nabídla řadu vyhrocených zápasů. Kvalifikačním sítem nakonec dokázali projít SINNERSS a ENTERPRISE, zatímco Entropiq Prague a Sampi.Tipsport musejí zkusit štěstí zase příště. EIQ v rozhodujícím zápase narazili na EP, které však dokázali potrápit na třech mapách.

Nyní se ale celý turnaj nachází v hlavní části, ba dokonce má uzavřenou skupinu A. Jejím šampionem se stala dánská sestava ECSTATIC, která ve finále o přímý spot v semifinále porazila účastníky Majoru Bad News Eagles. Třetí postupový slot vybojovala sestava bez organizace ex-MAD Lions. Entropiq bohužel neuspěli.

V pondělí 20. června však odstartuje skupina B a hned jeden z prvních zápasů se bude týkat ENTERPRISE. Domácí organizace vyzve brazilské legendy Imperial Esports, pro Erika „The eLiVe“ Sitha a jeho parťáky to tedy bude skutečný zážitek. Bez šance ale určitě nebudou, především pokud Deyvid „h4rn“ Benchev dobře seřídí mířidla. Duel EP proti Imperial se v pondělí odehraje jako druhý, tedy zhruba od 19:00.

Úterní program pak nabídne první vystoupení SINNERS. Dle původního losování se hříšníci měli postavit vůbec nejzvučnějšímu jménu celého turnaje, Ninjas in Pyjamas se však odhlásili a přenechali slot náhradníkům v podobě týmu Finest. Ani to ale nebude vůbec jednoduchý oponent, vždyť jde o vítěze nedávného Pinnacle Cupu, který jde v posledních týdnech strmě nahoru. Aktuálně už se nachází v TOP 30.

Skupinová fáze se hraje formátem Double Elimination, takže i kdyby ENTERPRISE nebo SINNERS nezvládli svá úvodní vystoupení, tak ještě není všem dnům konec. REPUBLEAGUE nabízí druhou šanci. Pro postup do play-off je potřeba zvítězit dvakrát, v případě pavouka poražených dokonce třikrát. Ať se daří!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.