Přejít k hlavnímu obsahu

Jasný vítěz, tuhé boje o pódium. Co přinesl ročník MČR PUBG 2020?

11. 8. 2022 | 07:45 PUBG: Battlegrounds MČR
Letošní rok nabízí již pátou sezónu MČR PUBG, není tak od věci si připomenout jak vypadaly cesty šampionů. Pamatujete si kdo kraloval prvnímu ročníku? Kdo je nejúspěšnějším hráčem v PUBG z hlediska počtu titulů? V našem třetím článku se dostáváme k online roce 2020.
Mistři ČR 2020
Mistři ČR 2020
Zdroj: PLAYzone

Kapitola třetí - ročník 2020

Stejně jako v roce předešlém, byly plány pro sezónu 2020 podobné. Bohužel do našeho světa zavítala pandemie COVID, a všichni víme jaké omezení začaly být platné. Ročník se bohužel odehrával v online prostředí, avšak i přesto nabídl napínavou podívanou. Finále proběhlo od 27. do 29. listopadu, v tomto roce MČR jsme se dočkali rekordního počtu her. Celkem se během 3 dnů odehrálo 24 map.

MČR PUBG
MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

Desítky domácích týmů bojovaly, do finále však mohla postoupit pouze šestnáctka nejlepších. Největším favoritem byli Entropiq, kteří byli jasnou domácí jedničkou, ohrozit je však mohli Inside Games se zvučnou zahraniční posilou KnorkiSem. Překvapit však mohly i týmy Vikingekrig, ENTERPRISE či Eclot Gaming. 

MČR PUBG
MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

V prvním hracím dni se odehrálo 6 her. O velké překvapení se postaral tým FADEE Gaming, který své soupeře zaskočil hlavně agresivní hrou a neustálým hledáním killů, díky čemuž si vytvořili dvanácti bodový náskok nad druhým Entropiqem. Stále však zbývalo 18 map.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Ani jeden z výše zmíněných celků však do druhého dne nevstoupil dobře, čehož využili NecroRaisers a protlačili se do průběžného vedení. Přetahovaná pokračovala až do čtrnácté hry, tu Entropiq ovládli hezkým nástřelem sedmnácti killů a vítězstvím, což znamenalo odskočení od pronásledovatelů. V závěru dne však přišlo zdramatizování, jelikož FADEE Gaming snížili náskok na pouhé 4 body.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Poslední den se FADEE Gaming přestalo dařit, Entropiq si vybudoval náskok a nikoho dalšího již do vedení nepustili. Tuhé boje se však odehrály na dalších pozicích. FADEE své umístění dokázali udržet, avšak pouze o 5 bodů před hráči týmu ECLOT a stíhajícím celkem ENTERPRISE. V rámci MČR došlo k obhajobě, trio RedgieBeardo, Double a Hawki totiž titul získalo i v roce předešlém, tehdy však oblékali barvy organizace eXtatus. Premiérový titul si odnesl Nowikk, který nahradil v průběhu roku Kejdorana.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Vzhledem k absenci hráčů v offline prostředí jsou fotky zaměřené spíše na studio s komentátory. Hezké zpracování za cestou vítězství udělal samotný tým Entropiq na svém YouTube kanále. Pokud chcete nasát atmosféru a nostalgicky zavzpomínat, určitě video doporučujeme zhlédnout.

Mistři České republiky v PUBG 2018-2021
RočníkVítězSestava
2018Gunrunners AOCHaziQQ, Frodbal, Madis, Crowley
2019eXtatusHawki, Kejdoran, RedgieBeardo, Double
2020EntropiqHawki, Nowikk, RedgieBeardo, Double
2021VIKÜRVINowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double
Štítky: MČR, MČR PUBG, PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!