Přejít k hlavnímu obsahu

Rok nejistoty aneb cesta k historickému zlatému hattricku

9. 9. 2022 | 18:16 PUBG: Battlegrounds MČR
Letošní rok přináší už 5. ročník Vodafone MČR PUBG. Není tak od věci si připomenout, jak vypadaly cesty šampionů v předchozích letech. Příběhy triumfů Gunrunners, eXtatus a Entropiq už znáte, čímž se dostáváme k loňskému roku a vítězné jízdě VIKÜRVI.
Vojtěch „Double“ Ptáček
Vojtěch „Double“ Ptáček
Zdroj: PLAYzone

Kapitola čtvrtá – ročník 2021

Loňský rok byl kritický, protože svět se pořád nemohl vzpamatovat z pandemie COVID. Ač se esport mohl odehrávat alespoň online formou, nebylo to to pravé ořechové. Zážitek z místa s diváky je prostě k nezaplacení. Sezóna musela být kratší, ale z hlediska tradice jsme nechtěli PUBG komunitu zklamat, a tak vše mohlo vypuknout. Deset kvalifikací, ze kterých postoupilo šestnáct týmů do finále. Vše vyvrcholilo 11. a 12. prosince ve 20 hrách, tam jsme poznali dosavadního posledního vítěze MČR v PUBG: Battlegrounds.

Ročník zasáhl rozpad domácí jedničky. Hlavním důvodem byly neshody uvnitř týmu, což vedlo k rozdělení na dvě poloviny. Zatímco RedgieBeardo a Hawki oblékli dres Burgir, Nowikk a Double zamířili k PiXeL1Kovi a polskému hráči KnorkiSovi. Ač byli právě VIKÜRVI považováni za největšího adepta na titul, do bojů dále mohly promluvit další přední celky, jako ENTERPRISE, FADEE Gaming, Cryptova nebo Dark Tigers.

Finále se odehrávalo v online prostředí. Zajímavostí ročníku je, že PiXeL1K i Nowikk celý turnaj absolvovali z Jížní Koreje, kde se připravovali se svými celky na mistrovství světa PUBG Global Championship. Tento fakt nahrával právě soupeřům, oba mohli mít totiž serverové lagy, které by jim znepříjemnili hraní. Avšak i přes tento fakt se kluci dokázali dokonale připravit a již v prvním dni získali skoro 40bodový náskok. Drama však probíhalo na dalších příčkách. Celky mezi 2. až 6. místem dělilo pouze 6 bodů.

Šance soupeřů tak byly pouze následující den, a to za předpokladů, že by se VIKÜRVI špatně vyspali. To se nestalo a VIKÜRVI hráli svou dokonalou hru, dokázali získat celkem 231 bodů a s náskokem skoro 70 bodů ovládli MČR 2021. Dočkali jsme se tak zlatého hattricku, kdy Vojtěch „Double“ Ptáček získal třetí titul v řadě! Poprvé se dočkal taktéž hráč mimo tuzemskou scénu, titul si totiž připsal polský střelec KnorkiS.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone

Ač o vítězi bylo jasno, vyrovnané souboje probíhaly na zbylých místech. Stříbrné medaile brala Cryptova, zatímco o bronzu musel poprvé rozhodnout decider. Cucurru a Dark Tigers získali shodně 145 bodů, úspěšnější však byly tygři s větším počtem killů. Toť byl loňský rok, uvidíme, kdo bude psát kapitolu pátou.

MČR v PUBG
MČR v PUBG
Zdroj: PLAYzone
Mistři České republiky v PUBG 2018-2021
RočníkVítězSestava
2018GunrunnersHaziQQ, Frodbal, Madis, Crowley
2019eXtatusHawki, Kejdoran, RedgieBeardo, Double
2020EntropiqHawki, Nowikk, RedgieBeardo, Double
2021VIKÜRVINowikk, PiXeL1K, KnorkiS, Double
Štítky: MČR, PUBG
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!