Přejít k hlavnímu obsahu

Nová šampionka míří na Rift. Po Bel'Veth rozšíří výběr 161. postava Nilah: Nespoutaná radost

19. 6. 2022 | 15:30 League of Legends Update hry
Už se nějakou chvíli o ní mluvilo, ale teď je jejích příchod oficiální. Zdá se, že Nilah třímá barevným a splývavým bičem, se kterým je schopná vrhnout se na své nepřátele. Riot Games opravdu se změnami ve hře a neustálým přidáváním nového contentu neváhají a brzy si ji budeme moci vyzkoušet.
Nová šampionka Nilah
Nová šampionka Nilah
Zdroj: Riot Games

Je to jen pár dní, co byla Bel'Veth vypuštěna na Summoner's Rift. Většina hráčů ještě ani neví, jak ji správně zahrát a tvrdě s ní zápolí v SoloQ. Fanoušci League of Legends už se ale mohou těšit na dalšího šampiona, protože Riot nyní oficiálně odhalil nadcházející šampionku Nilah: Nespoutanou radost, která soupeří se zlem. Podle všeho bude šampionkou na blízko, ale měla by hrát na pozici ADC.

Například Yasuo je také bojovníkem na blízko, ale často ho lze vidět na botu, i když je hlavně midlaner. Nilah je však určena pro bot lane. Bude tedy zajímavé sledovat, jak si tam povede. Níže je vše, co potřebujete vědět o 161. šampionovi League of Legends.

Na základě nedávných leaků je dán dohromady celý kit nové šampionky.

Passive: Iridiscentní setrvačnost

Nilah má velmi nízké škálování rychlosti útoku (.3). Při zasažení nepřítele se však zvýší až šestkrát. Pokud Nilah získá dodatečnou rychlost útoku za maximální hranicí, je převedena na on-hit poškození.

Q: Nacre Slash

Aktivace: Tato schopnost umožňuje Nilah vrhnout se na cíl a posílit její další útok v tomto procesu. Toto zmocnění umožňuje Nilah zasáhnout cíl dvakrát a vytvoří obloukový útok zaměřený na její cíl, který poškodí blízké nepřátele. Druhý úder Nilah zesíleného dvojitého zásahu označí všechny blízké nepřátele a po krátké prodlevě je poškodí. Číslo poškození druhého zásahu závisí na počtu cílů, které byly označeny.

Pasivně: Kdykoli Nilah sešle schopnost, její následující tři útoky způsobí bonusové poškození. Třetí útok způsobí dvojnásobné poškození a vrátí jí 50 % cooldownu Q.

W: Přílivová bublina

Nilah může házet vodní kouli v jakémkoli cílovém směru. Po zasažení šampióna nebo terénu tato vodní koule exploduje, což následně poškodí a zpomalí nepřátele v okolí. Tato exploze však také vytváří jakousi mlhu, která se rozprostírá po celém terénu a zasažených šampionech.

Účinek trvá 10 sekund, ale zmizí asi čtyři sekundy poté, co spojenecký šampion vstoupí do zasažené lokace. Šampioni nebudou moci v této mlze používat auto-attacky.

E: Neochotné přátelství

Nilah použije svůj bič a natáhne ho směrem k cíli. Jakmile tento bič zasáhne nepřítele, připoutá je na čtyři sekundy k Nilah. Bič se zlomí na vzdálenost 1000 jednotek.

Recast 1: Nilah může natáhnout svůj bič a umožnit mu pohybovat se směrem k jinému cíli. Tento bič může opět zasáhnout jiný cíl nebo terén a vytvořit druhé pouto. Jakmile se tak stane, bude Nilah možnost druhého recastu.

Recast 2: Pokud Nilah klikne na E, pak se upoutané cíle vtáhnou k sobě. Pokud jsou cílem šampioni, pak jsou při srážce omráčeni. Když cíle udeří, také je poškodí a zpomalí. Pokud však Nilah drží E, bude také vtažena do umístění cílů.

R: Promise of the Ocean

Nilah vytvoří kruhovou elastickou arénu, která trvá sedm sekund, nebo dokud nezůstane uvnitř. Nilah zaútočí na kohokoli v aréně bez ohledu na její dosah. Nepřátelé, jenž se jí pokusí uniknout, budou zatlačeni dovnitř arény. Stěny této arény budou fungovat jako terén, který může Nilah využít k získání svých W a E schopností. Získá také bonusovou rychlost pohybu a ignoruje srážky, dokud je uvnitř této arény.

A kdy nový šampionka do hry dorazí? Předpokládá se, že Nilah vyjde v Patchi 12.13 nebo 12.14 během události Star Guardian 2022. Fanoušci by si ji ale měli brzy zahrát na serveru PBE.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.