Přejít k hlavnímu obsahu

Guild a Fnatic budou reprezentovat Evropu ve světě. Doplní je český hráč?

19. 6. 2022 | 13:00 VALORANT Reportáž
Mezinárodní turnaj Masters má jisté první dva účastníky. Není jimi nikdo jiný než Fnatic a Guild Esports, dva letos nejlépe se prezentující celky v regionu EMEA. Ten vyšle do Kodaně ještě jednoho zástupce, aspiranti jsou ale čtyři, včetně českého střelce Ondřeje „MONSTEERR“ Petrů.
MONSTEERR
MONSTEERR
Zdroj: Riot Games

V prvním sobotním duelu Guild Esports proti M3 Champions nebylo co řešit. První zmíněný tým byl zkrátka lepší ve všech směrech a oponenta zvládl porazit naprosto bez problému, čímž ho poslali do spodního pavouka. Druhý zápas Fnatic proti FunPlus Phoenix se naopak protáhl díky houževnatosti východoevropské sestavy na třetí mapu, ale triumf nakonec oslavila britská organizace, která si zatím drží neporazitelnost. Fnatic a Guild si těmito výkony zajistili účast na Masters v Kodani. Nejlepší hráčnturnaje Nikita „Derke“ Sirmitev už vtipkoval, že neopustí svůj pokoj do začátku soutěže v Kodani, aby nemusel čelil covidovým problémům jako posledně.

Teď ale k nedělním „do or die“ utkáním. Od 16 hodin se proti sobě postaví Acend s českým hráčem MONSTEERREM a úřadující mistři FunPlus Phoenix. Když se tyto dva celky střetly minulý týden ve skupině, byla to úžasná podívaná, která zajistila Acendu „jednoduššího“ soupeře. Nicméně oba týmy byly na své soupeře krátké, a aby si udržely naděje vstupenku na mezinárodní turnaj, nesmí nyní prohrát.

To samé platí pro zápas, který se odehraje hned poté. M3 Champions také pamatují na porážku z minulého týdne, kterou jim Team Liquid v posledním týdnu skupin uštědřil. Bude zajímavé sledovat, jak se klání bude vyvíjet tentokrát, protože oba celky ve své nejlepší kondici vypadají neporazitelně. Jeden z nich ale musí odejít bez šancí na další postup.

Čtvrtfinálové bitvy spodního bracketu sledujte na Twitchi, tentokrát už musí všichni hráči vytáhnout z rukávu všechny schované triky a taktiky, které si schovávali jako poslední možnost. Vítězové si to příští týden rozdají o tu jedinou zbývající vstupenku, který visí ve vzduchu. Kdo se doplní výpravu na Masters?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.