Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier vrcholí. Získají první trofej Vitality, nebo se budou radovat NAVI s náhradníkem?

19. 6. 2022 | 18:14 Counter-Strike 2 Preview
Turnaj BLAST Premier Spring Final si prošel skupinovou fází, dvěma koly play-off a nyní zbývá už jen to nejdůležitější. Určit nového šampiona. Po slabších výkonech ve skupině se do formy dostali Natus Vincere a Team Vitality, kteří se v neděli večer utkají o titul a oficiální český přenos z naší produkce bude u toho!
NAVI vs. Team Vitality
NAVI vs. Team Vitality
Zdroj: BLAST Premier

Jarní finále okruhu BLAST Premier v play-off přivítalo začalo skupinovou fází, kde se nejlépe prezentovali OG a G2 Esports. Díky dvěma výhrám se mohli těšit z jisté účasti v semifinále, ani jeden tým to však nedotáhl do finále. Semifinálový duel proti Natus Vincere, kteří ve čtvrtfinále naprosto zametli s FaZe Clanem, byl velkou premiérou pro Adama „NEOFRAG“ Zouhara před světovým publikem.

Český hráč se na serveru neztratil, ale NAVI se po porážce ve skupině dobře připravili. Bravurně zvládli vlastní pick Dust 2, na Infernu sice padli nejtěsnějším rozdílem, ale sérii opět s poklidem dokázali uzavřít na Mirage. Zápas to byl jako za starých časů, protože na serveru naprosto dominovali Oleksandr „s1mple“ Kostyliev a Denis „electroNic“ Sharipov – ačkoliv ruský hráč je novým in-game leaderem NAVI. Na straně OG se nejvíce dařilo Abdulovi „degster“ Gasanovovi, který si nahlas řekl o nabídky na angažmá, jež určitě v létě přijdou.

BLAST Premier
BLAST Premier
Foto: PLAYzone

Na druhé straně pavouka ve čtvrtfinálovém duelu taktéž uspěl tým, který do play-off postoupil až ze třetího místa skupiny. Team Vitality po výhře nad ENCE vyzval G2 Esports a konečně ukázal svůj skutečný potenciál. Kombinace francouzských a dánských hvězd zvládla těsné koncovky na mapách Dust 2 a Nuke a i přes porážku na Infernu dokázala přehrát hvězdný kádr G2. Ti tak nevyužijí další šanci na zisk trofeje.

Nejspíše nikoho nepřekvapí, že nejlepším hráčem druhého semifinále byl Mathieu „ZywOo“ Herbaut. Nejlepší hráč ze světa z let 2019 a 2020 se tak postaví tomu, kdo jej v prestižním žebříčku HLTV.org vloni překonal. Finálová bitva Natus Vincere vs. Team Vitality má mnoho příběhových linek. Nepůjde jen o souboj ZywOo vs. s1mple, dvou nejlepších hráčů posledních let. Vitality mají konečně šanci získat po převratu v sestavě první titul, zatímco NAVI budou jako další v historii ukázat, že se dá vyhrát turnaj i s náhradníkem.

Neděle nabídne rozuzlení nejen celého turnaje, ale také pro náš pětidenní vysílací maraton. Přijďte na twitch.tv/playzonecz povzbudit vaše oblíbence, protože předpoklady slibují, že půjde o opravdu našlapaný zápas!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.