Přejít k hlavnímu obsahu

Stage byla na světové úrovni, říká Davkouny nadšeně o Prague Champs

20. 6. 2022 | 10:50 League of Legends Rozhovor
Na víkendovém eventu Prague Champs bylo možné potkat nepřeberné množství lidí. Jako prvního tu máme Davida „Davkouny“ Vogla, jednoho z komentátorů, který nejvíce věřil Dynamu Eclot, protože eSuba už toho dost vyhrála a Entropiq toho určitě dost, dle jeho slov, ještě vyhrají. Jak se mu celá akce líbila? Rozhovor proběhl již o víkendu, před finálovým dnem.
Davkouny ve studiu
Davkouny ve studiu
Zdroj: Prague Champs

Prague Champs je jedním z velkých turnajů tady u nás. Jsi nervózní?

Nejsem nervózní, spíš se strašně těším. Samozřejmě, je to obrovský turnaj, je to tou arénou, těmi diváky v hale, ale přece jenom to je menší turnaj než třeba světový šampionát nebo, co se týče důležitosti, menší turnaj než MČR, Hitpoint Masters. Takže nejsem nervózní, spíš se těším a doufám, že se ta nervozita pak přemění v něco dobrého.

Jedná se o jeden z prvních turnajů na novém durability patchi. Je to pro tebe lepší komentovat, když nám ADC nevymaže Rengar?

Tak on ten durability patch nakonec je za mě hodně podobný, s tím, že herně se to zas tolik nezměnilo. Máš víc času na linkách, to je zajímavější v komentování, máš to lepší v punishování. Vznikla nám taková hypercarry Kog´Maw meta, a tak dále. Takže je to zajímavější v tom, že ty ADC mají větší prostor. Myslím si ale, že to LoLko se zas tolik neposunulo, je to pořád to stejný, jenom máš víc času.

Před nedávnem do hry dorazil šampion Bel´Veth. Přesto, že to není zrovna silný šampion, co si o něm myslíš?

Myslím si, že se dost nepovedl. Z těch novějších champů je tenhle takový dost nepovedený. Nelíbí se mi ani kit, ani ten příběh. Je to takové nudné, fakt mě to nezaujalo. Víceméně ten champ funguje kvůli redukci léčení na Ečku. Nevím no, myslím si, že Bel´Veth nebude úplně výrazný champ.

Skočíme ještě zpátky ke kvalifikaci. Byl tam někdo z týmů, kdo by tě zaujal?

Byl tam tým HEET, který mě zaujal. S ním to bude zajímavé, bude teď hrát ve druhé lize. Jinak si myslím, že ne. Že bylo docela jasné, že ty nejlepší týmy postoupí, a tak se taky stalo.

Stojíme spolu v O2 univerzu, jak se ti tady líbí?

Je to neskutečný zážitek. Ta stage je na světové úrovni a je to splněný sen, mít možnost tam komentovat. Já jsem nadšený a neskutečně jsem se na zápasy těšil.

To my také! Máš něco, co chceš čtenářům PLAYzone vzkázat?

Díky, že podporujete projekty, které se starají o esport, jako je třeba právě PLAYzone! Fanděte dál českým týmům, českým hráčům a lokální scéně. Nehrajeme sice nejlepší LoLko na světě, ale rozhodně to stojí za to.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.