Přejít k hlavnímu obsahu

Modrá krev i DNE padli. Entropiq si podmanili největší domácí League of Legends akci

20. 6. 2022 | 09:44 League of Legends Reportáž
Svátek českého esportu je u konce. Prague Champs nastavily laťku opravdu vysoko, mnoho aktérů se vyjádřilo, že víkendový turnaj měl skutečně mezinárodní parametry. Mimo domácí špičky dorazil do O2 universa také zahraniční tým Gamers Origin, který nakonec celou akci opanoval. Fanoušci League of Legends si však odnesli špičkový zážitek.
Entropiq: vítězové Prague Champs
Entropiq: vítězové Prague Champs
Zdroj: Mastercard

Prague Champs proti sobě postavily čtyři elitní domácí týmy. Skrze kvalifikaci se na turnaj probojovali SINNERS, Dynamo Eclot, Entropiq a eSuba. Ani jeden z vyzyvatelů z otevřené kvalifikace nedokázal vyhrát ani hru. Jednoznačné však nebylo, kdo bude největším favoritem. Všichni očekávali vyrovnané boje.

Jako první šli v sobotu dopoledne do akce SINNERS a Dynamo Eclot. První hra byla demolicí v podání DNE, kteří opanovali i tu druhou a byli krůček od postupu do finále. Třetí hru sice dokázali hříšníci svému soupeři ukrást, Dynamo Eclot však na druhý pokus nezaváhali a výhrou 3:1 jako první postoupili do finále.

Druhé semifinále bylo ještě o něco očekávanější. Entropiq a eSuba jsou poslední zástupci česko-slovenské scény v European Masters, mnoho hlasů tedy hovořilo o předčasném finále. Na straně EIQ však přišlo oslabení, protože Mustafa „Rames“ Korkmaz neobdržel víza a odehrál turnaj z domova. Tohle rozhodnutí bylo překvapivé, protože šestým hráčem týmu je Marek „Vinxen“ Gardoň, mimochodem také jungler.

Série začala vyrovnaně a po druhou hrách byl stav vyrovnaný. Poté však Entropiq zařadili vyšší rychlostní stupeň a zbylé dvě hry si podmanili. Modrá krev padla, zatímco Entropiq získali šanci na titul.

Dynamo Eclot se však svého finálového soka nezalekli. V první hře grandfinále jsme se dokonce dočkali firstpicku Dravena! Entropiq šli do vedení, DNE následně ale srovnali a na místě to burácelo. Z pohledu EIQ však finálová bitva dopadla stejně jako ta semifinálová s eSubou. Už totiž neztratili ani hru, zvládli vyhrát třetí i čtvrtou hru a spolu se sladkou odměnou 100 000 Kč hráči pozvedli unikátní trofej Prague Champs.

Celá akce tím ale neskončila. Entropiq si oddychnout mohli jen na chvíli, protože je čekal vrchol víkendu proti francouzskému týmu Gamers Origin. EIQ se rvali opravdu urputně, ale i přesto se GO dokázali dostat už do vedení 2:0. Ve třetí hře se EIQ podařilo zvrátit průběh díky parádnímu baron stealu, francouzská smečka se však nenechala rozhodit a po jedné prohře následně uzavřeli sérii. Výhra 3:1 byla třešničkou eventu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.