Přejít k hlavnímu obsahu

Team Spirit vítá mladého snipera. Jak se zabydlí u semifinalistů PGL Majoru?

21. 6. 2022 | 13:00 Counter-Strike 2 Přestup
Teprve pár dní po ukončení posledního PGL Majoru se objevila nečekaná zpráva od samotných semifinalistů. Organizaci Team Spirit opustil hvězdný sniper degster, který před pár dny zaskakoval pro tým OG, kde si zahrál po boku NEOFRAGA. Žhavým kandidátem na jeho místo byl dle všech dostupných spekulací w0nderful, který byl v začátku letošní sezóny spojován s ENTERPRISE. Jeho přestup byl oficiálně oznámen ve středu po poledni.
Igor „w0nderful“ Zhdanov
Igor „w0nderful“ Zhdanov
Zdroj: Twitter @FPLCircuit

Team Spirit zažil před pár týdny svůj nejúspěšnější turnaj od začátku své existence. Řeč je samozřejmě o neuvěřitelné jízdě na PGL Majoru v Antverpách, kde se mu podařilo probojovat až do semifinále, kde sestava okolo hvězdného snipera Abdula „degster“ Gasanova nestačila na budoucí šampiony z FaZe. Spirit přitom do turnaje vstupovali s obměněnou sestavou, a proto se jednalo o překvapení turnaje.

Jenže to největší překvapení přišlo posléze. S týmem se rozloučil právě degster, který odmítl stěhování do Srbska, kde organizace momentálně sídlí. Rovněž se spekulovalo o tom, že se neztotožňoval se stylem hry, kterým se chtěli jeho spoluhráči ubírat. Degster od té doby zaskočil v OG na jarním finále BLAST Premier, kde si zahrál s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem a nechal se slyšet, že si chce najít evropský tým.

Jako náhrada za degstera se v hledáčku Spirit ocitl ukrajinský talentovaný mladík Igor „w0nderful“ Zhdanov, který od vypuknutí války na Ukrajině žije v Německu. S přesunem z jeho rodné země mu pomohla organizace BIG a také samotný FACEIT, od nějž dostal i přímou pozvánku do FPL. Teprve sedmnáctiletý w0nderful nejvíce proslul v HellRaisers a začátkem roku byl spojován s českou organizací ENTERPRISE. Obě strany se však nakonec na spolupráci nedohodly, a i proto byl velký ukrajinský talent dodnes volný.

Zdálo se pravděpodobné, že Spirit zkoušejí různé varianty, ale tím nejžhavějším kandidátem byl pod všeho právě w0nderful. Na výběr neměla ruská organizace mnoho času, protože už za dva týdny začíná IEM Cologne a uzávěrka soupisek se blíží. Dlouho jsme však čekat nemuseli, protože oficiální oznámení přišlo záhy. 17letý sniper půjde ve šlépějích degstera, kvality na to bezesporu má. Premiéru si odbude právě v Kolíně nad Rýnem, kde Team Spirit začne v Play-In části. Podaří se mu postoupit do hlavního turnaje?

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.