Přejít k hlavnímu obsahu

Nadšení je nepopsatelné, Prague Champs byl největším turnajem, říká Mortsche

24. 6. 2022 | 17:44 League of Legends Rozhovor
Na Prague Champs jsme zahlédli i komentátora Tomáše „Mortsche“ Anděla. Komu fandil a kdo je podle něj jasný vítěz?
Mortsche
Mortsche
Zdroj: Mortsche

Jak jsi na tom byl s nervozitou před počátkem komentování?

To si piš, že jsem byl trošičku nervózní. Je to ale taková ta zdravá nervozita,. Když to pak LoLko zapnou a já se mu věnuju, je to úplně v pohodě. Hlavně je to největší turnaj, co tu kdy byl a to nadšení je nepopsatelný.

Před nedávnem vyšel durability patch. Co se pro tebe z pozice komentátora mění?

Já si myslím, že ten patch hře pomohl a je to dobře. Strašně se mi líbí, že se Riot nebál udělat takovou razantnější změnu a ta hra je teď zajímavější a určitě to hře spoustu přidá. Když budou ještě nějaké další úpravy, bude to jen krok kupředu jak pro kompetitivní LoLko, tak solo queue.

Nám se kvalifikace na Prague Champs dost líbila. Co se tam líbilo tobě?

Kvalifikace byly docela jednoznačný, ty pozvané týmy neměly moc protivníků,  co by je ohrozily. Zase ale, viděli jsme nové picky týmů a další taktiky.

Tomáš "Mortsche" Anděl
Tomáš "Mortsche" Anděl
Foto: PLAYzone.cz

Dovolím si na tebe takovou otázku pod pás – co ty a semifinále? Měl jsi nějakého favorita?

Já jsem docela DNE fanoušek, takže já fandím celé Dynamo Eclot organizaci. Zase na druhou stranu, do Entropiqu teď nastoupil nový kouč Nalu (Timotej „Nalu“ Hostnik), který mě také koučoval za mojí hráčské kariéry, takže to je docela srdcovka. Jeden z těchto týmů. V Sinners zase fandím Ordnovi, který je můj bývalý spoluhráč. Chtěl jsem zkrátka vidět vyhrát kohokoliv, jen ne eSubu (směje se).

Ještě skočíme ke kvalifikaci – byl tam někdo, koho bys ty rád osobně viděl, kdyby se kvalifikoval?

Jo, byla tam jedna sestava, kde hrál můj bývalý spoluhráč. To je asi jediná sestava, co mě napadá. Jinak jsem samozřejmě fandil všem čtyřem celkům, které tu na Prague Champs byly. 

My tu spolu stojíme v O2 Univerzu. Fanoušci jsou nadšení, vejde se jich sem několik tisíc. Jak se tu líbí tobě?

Je to neskutečný, zatím jsem viděl všechnu tu show, všechen ten hype okolo otevření. A to tady ještě nikdo nebyl. Když pak bylo otevřeno, viděl jsem tu ty lidi a zkrátka, byla to bomba.

 

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.