Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE skolili brazilské šampiony Majoru! Zápas sledoval rekordní počet diváků

21. 6. 2022 | 12:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Takový skalp česká organizace ENTERPRISE esports ještě nezískala. Trojice domácích hráčů doplněná dvěma zahraničními střelci včera v prvním kole REPUBLEAGUE dokázala porazit Imperial Esports, účastníky posledního PGL Majoru a velké legendy nejen brazilské scény.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Se začátkem skupiny B REPUBLEAGUE se schylovalo k velkému zápasu. SINNERS byli nalosováni do pavouka k Ninjas in Pyjamas, v době oznámení čtvrtému nejlepšímu týmu světa. Bohužel, NIP se odhlásili a jejich místo zabral Team Finest. Zápas proti nelehkému soupeři proběhne v úterý od 19:00.

Pondělí však bylo ve znamení mnohem zajímavější bitvy. ENTERPRISE se postavili Imperial Esports, v jejich čele se nachází někdejší druhý nejlepší hráč světa Gabriel „FalleN“ Toledo nebo jeho dlouholetý parťák Fernando „fer“ Alvarenga. Svátek pro českou organizaci nabídl mapy Mirage, Inferno a Overpass.

Jako první se hlasitě přihlásil o slovo bulharský sniper Deyvid „h4rn“ Benchev. Ten na Mirage jen s velkou zelenou puškou nastřílel 23 killů, přidal dalších 9 dalších zabití a stejný počet si připsal entry fragů. Hlavně jeho zásluhou ENTERPRISE přejeli Imperial 16:9 a hodně překvapivé vedení v sérii bylo na světě.

Na Infernu ale přišlo mírné vystřízlivění. Brazilské hvězdy získaly 10 bodů za bránící stranu a po prohraných dvou úvodních kolech po změně stran už jej jednou dlouhou šňůrou dokázali uzavřít. Šlo se na Overpass.

Rozhodující mapa byla hodně vyrovnaná, týmy se střídaly v tom, kdo získával šňůru vyhraných kol v řadě. Imperial už vedli 15:13, měli položenou bombu a Erik „The eLiVe“ Sith byl sám proti třem soupeřům. Brazilci ale podcenili svého soupeře a ten je chytrým pohybem dokázal zaskočit. Vyvrcholení nabídlo až druhé prodloužení, kde Raul „Blytz“ Gligor přežil a FalleN nestihl položit bombu. Výhra byla na světě!

Jeho jméno jsme zatím nezmínili, ale největší hvězdou celého zápasu byl Robert „manguss“ Kasper. Statisticky byl na Mirage druhý nejlepším hráčem, z ENTERPRISE byl na Infernu jediný v zelených číslech a Overpass si podmanil stejně jako h4rn mapu Mirage. Celkový rating 1.24 a +23 K/D je toho důkazem.

Speciální byl tento šlágr ještě z jednoho hlediska. Zápas kromě oficiálních kanálů v angličtině a slovenštině vysílal také oblíbený bavič Gaules, jehož přenosy brazilských zápasů pravidelně sledují opravdu vysoké cifry diváků. Zápas ENTERPRISE vs. Imperial si v jeden moment nejvíce naladilo přes 160 tisíc sledujících, což je historicky vůbec největší číslo diváků, které sledovalo zápas česko-slovenského CS:GO týmu. Gratulace!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.