Přejít k hlavnímu obsahu

Finálový týden evropské Ligy mistrů Valorantu! Ve hře je titul a poslední místo na Masters

24. 6. 2022 | 11:30 VALORANT Preview
Blíží se rozhodující klání, která určí posledního zástupce na mezinárodní soutěži Masters. Ke Guild Esports a Fnatic se připojí lepší z dvojice M3 Champions a FunPlus Phoenix. Play-off pokračuje bez českého zastoupení, ale stále je na co koukat. Pokračují totiž i boje o evropský trůn.
FNC Mistic a GLD Russ
FNC Mistic a GLD Russ
Zdroj: Riot Games

V letním splitu už máme ve hře pouhé čtyři přeživší. Dva z nich mají letenky do Kodaně na Masters už jisté, ale poslední zbývá určit. Než ale osudná bitva proběhne, rozdají si to právě dva celky, které předvádí ten nejkvalitnější VALORANT v regionu EMEA, o účast v grandfinále. Být mistrem Evropy chce každý!

Celý zbytek soutěže je naplánovaný na víkend. Fnatic, dosud neporažený vítěz skupiny A, který v semifinále pokořil obhájce titulu, bude čelit sestavě Guild Esports. Ta sice zatím nemá na kontě žádné větší úspěchy, ale pokaždé jí chyběl jen malý krůček, aby ho získala. Dokud nedošlo na rozhodující zápas, všechno šlapalo jako po másle, ale v rozhodujícím jim pokaždé došla šťáva. Historicky poprvé si ale Guild letos vysloužili místo na mezinárodní soutěži. Třeba se štěstěna letos dívá jejich směrem?

Program bude pokračovat ostře sledovaným zápasem, v jehož sázce je opravdu hodně. Rozhodovat se bude o posledním zástupci regionu EMEA na Masters v Kodani. Oba celky postoupily z posledního možného místa, ale hned v prvním play-off zápase překvapily a porazily papírově silnější soupeře. Na výše zmíněné titány následně nestačily, ale boj o přežití ustály. A teď stojí letos poprvé proti sobě. M3 Champions a obhájci titulu FunPlus Phoenix, oba dva toužící zahrát si na Masters. Kdo se bude radovat?

Letní soutěž vyvrcholí dvěma závěrečnými duely medailistů. V sobotu čeká na milovníky Valorantu finále pavouka poražených, kde bude určen druhý grandfinalista. Absolutní vrchol a nejvyšší herní kvalitu nabídne nedělní souboj o evropský trůn, který proběhne od 16 hodin. Čeká nás pořádná show, tak si ji nenechte ujít!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.