Přejít k hlavnímu obsahu

Už nechtěl dál působit v týmu, tak se domluvil s jinou organizací. Vedení to ale neřekl

23. 6. 2022 | 14:20 PUBG Mobile Kauza
Špičková esportová organizace TSM oznámila, že podnikne právní kroky proti indické organizaci GODLIKE. Důvodem je oznámení nové sestavy pro PUBG Mobile, ve které figuroval právě hráč, který má nadále platnou smlouvu v americké organizaci.
SHADOW
SHADOW
Zdroj: TSM FTX / GodLike Esports

Jižní a východní kouty Asie jsou doslova rájem hraní mobilních titulů. V Indii se popularitě těší PUBG Mobile, které přitom určitou dobu patřilo mezi zakázané hry. Na místní scéně dokonce působí slavná organizace TSM. Jedním z členů indické sestavy je i Arjuna „SHADOW“ Mandhalkara, který v organizaci působí už téměř celý jeden rok. Nebo vlastně už nepůsobí?

Konkurenční tým GodLike Esports náhle oznámil svou novou sestavu a figuruje v ní právě zmíněný hráč. TSM byli ohromeni, protože s nimi nikdo nejednal a hráč má stále smlouvu s jejich organizací. A protože z GodLike nikdo více než týden na problém nereagoval, situace začala eskalovat.

TSM dalo najevo nutnost podniknutí právních kroků a zveřejnili sérii screenshotů se samotným hráčem, které ukazují, že SHADOW žádá o přestup do jiného týmu a TSM dokonce nabízí bezplatnou zápůjčku.

Indická organizace se ale chopila příležitosti. Veškerá obvinění odmítla, s tím, že vše bylo právně i eticky v pořádku. Dokonce se rozhodli pro stejný postup jako americká organizace, tedy řešit vše právně, protože byly zveřejněny soukromé zprávy s hráčem, což je v Indii nezákonné.

Vzhledem k tomu, že TSM podstupuje právní žalobu proti GodLike, není jasné, jaký bude výsledek této situace, takže stojí za to sledovat, zda se SHADOW v dohledné době objeví pod vlaječkou indické organizace.

Štítky: PUBG Mobile, Shadow
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.