Přejít k hlavnímu obsahu

Drogový syndikát a obchodování s návykovými látkami? Bývalý mistr světa se u soudu přiznal!

22. 6. 2022 | 18:01 League of Legends Kauza
Před několika měsíci se na povrch poprvé dostaly informace o tom, že bývalý mistr světa z druhé sezóny v League of Legends s přezdívkou Toyz se zapletl do obchodování s drogami. Nyní před soudem přiznal svou vinu a očistil své jméno od dalších nelegálních aktivit, ze kterých byl obviněn. Zároveň vyzval veřejnost, aby se vyhýbala drogám.
Toyz se u soudu přiznal!
Toyz se u soudu přiznal!
Zdroj: Youtube

Lau „Kurtis“ „Toyz“ Wai Kin patřil v začátcích profesionálního League of Legends k těm nejlepším midlanerům, kteří v dané době existovali. Jeho ikonickými šampiony byly Anivia a Orianna, přičemž druhou zmíněnou si vybral jakožto tu, na kterou chtěl svůj osobní skin poté, co TPA (Taipei Assassins) vyhráli Světový šampionát v roce 2012. Toyz bohužel nedokázal ze své dobré reputace vytěžit nic víc, než krátká působení v dalších menších týmech, než se v roce 2016 rozhodl svou hráčskou kariéru ukončit úplně. Poté už působil na profesionální scéně pouze jako manažer týmu Stinga a následně trenér relativně úspěšného týmu G-Rex.

Bohužel nic netrvá věčně a na konci minulého roku byl bývalý mistr světa zatčen za údajné založení drogového syndikátu se svými přáteli a následný prodej návykových látek. Toyz nyní konečně vystoupil před okresním soudem v Tchaj-čungu a přiznal se ke všem obviněním. Ve své výpovědi uvedl, že poté, co byl propuštěn z rehabilitačního centra, byl pod velkým tlakem a svých činů lituje. Jeho právník Liu Weijian požádal soud, aby při rozhodování o jeho trestu zvážil Toyzovu neznalost tchajwanských zákonů.

Na obranu Toyze vystoupilo i několik hvězd ze světa esportu a showbyznysu. Největší rozruch vyvolal herec a zpěvák Hsieh Ho-hsien. Ten na sociálních sítích zveřejnil fotku, kde s bývalým mistrem světa kouří.

Hsieh Ho-hsien a Toyz
Hsieh Ho-hsien a Toyz
Foto: Hsieh Ho-hsien

Ovšem tady problémy nekončily. Další obžalobu na své jméno schytal Toyz od svého vlastního YouTube manažera a zaměstnance Zhou Zhoua za podvodné gamblení a následné zastrašování. Tuhle situaci prý obě strany vyřešily radši ještě předtím, než by došlo k eskalování situace až k soudu. Zhou vrátil Toyzovi čtyři YouTube kanály a Toyz vrátil svému manažerovi všechny peníze, o které údajně přišel během gamblení.

Štítky: Toyz, soud, Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.