Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se zlepšit ve hraní Janet? Xiaku radí tipy a triky k cestě na MČR

23. 6. 2022 | 18:48 Brawl Stars Zajímavost
Janet je jedna z novějších postav, která se nedávno dostala i na turnajovou scénu. Hráči už s ní i na MČR turnajích drtí své soupeře. Rady a tipy, jak s Janet hrát lépe, nám přiblížil hráč z týmu Inside Games Xiaku.
Jak ownit s Janet?
Jak ownit s Janet?
Zdroj: PLAYzone

Janet byla přidána do hry spolu s minulou aktualizací, její rarita je Chromatic, tudíž šla získat přes Brawl Pass sezóny 12, který stále ve hře přetrvává. Základní útok prochází skrze více objektů a této vlastnosti je třeba využít, pokud se hráči shlukují u sebe. Taktéž je díky tomu dobrým counterem na postavy, které ke své ochraně použijí některý z jejich gadgetů. Její střela se po chvilce držení útočícího tlačítka zúží a prodlouží, proto je důležité si svoje útoky předchystat, tlačítko nepouštět a zaútočit vždy až s co největší vzdáleností. Pokud bychom tlačítko začali držet až při spatření protihráče, tak tím ztratíme cenné sekundy, které by nám pomohly k jeho zabití.

Super schopnost jako záchrana

Při použití super schopnosti Janet vzlétne a pod sebe posílá bomby, které mají celkem malé, ale dostatečné poškození k dokončení protihráčů. Při letu na vás však nikdo nemůže útočit, takže případně můžete přistát do bezpečí, kde se v klidu vyléčíte. Přistání lze taky využít k nalezení dobré útočné pozice, odkud vás následně musí soupeři dostat. Váš tým tak dosáhne důležité kontroly nad mapou. Super schopnost je dobré použít, když máte málo životů, soupeři se pak musí stáhnout a dobře se vám vyhýbat, aby eliminovali vámi udělené poškození. 

Pokud váháte, který Gadget a Star Power použít, musíte si dobře nastudovat mapu. Když je na mapě velké množství keřů, vyplatí se určitě Gadget Drop The Bass, který po položení vytvoří kolem sebe kruh. Ten uděluje všem soupeřům 100 poškození a oni se vám tak nebudou moci schovat. Na mapách, kde jsou důležité pozice za stěnou, je dobré zvolit Gadget Backstage Pass, který Janet při její další střele odpálí dozadu. Můžete střelit takový způsobem, který vás vymrští za již zmíněnou stěnu a vy se tak dostanete do pro váš tým výhodné pozice. U Star Power je všude lepší určitě Vocal Warm-Up, který vám zrychlí míření, držet tlačítko útoku pak totiž nemusíte tak dlouho. 

O Janet nám pověděl něco více i Xiaku hrající za tým Inside Games.

U Janet je důležité vždycky mít nabitou střelu na max range když peekuješ atd. Nemá moc DPS, takže určitě nechodit aggro. Dávat pozor na to, že když použiješ ulti, tak se ti během toho nenabijí náboje. Ultimátní schopnost je nejlepší používat jen když máš full control a spoluhráči mají plné hp, nebo když je nepřítel s životy hodně nízko a můžeš tím pushnout,
radí triky z vlastní kapsy Xiaku.
Samsung MČR Brawl Stars
Samsung MČR Brawl Stars
Foto: PLAYzone
"Dneska zahodíme ega z lega stavím raketu, naposledy zamávám, směr na zombie planetu" -Fizi