Přejít k hlavnímu obsahu

Sivir dostává rework, bude z ní silnější šampion v pozdější fázi hry

23. 6. 2022 | 12:40 League of Legends Update hry
Riot Games přidává v posledních týdnech nové šampiony a nezapomínají přitom ani na ty staré. Dalším šampionem, který se dočká svého reworku, je Sivir.
Sivir
Sivir
Zdroj: Riot Games

Na Summoner´s Riftu je v poslední době rušno. Není to tak dlouho, co do hry dorazila Bel´Veth. Pár týdnů po ní jsme se dočkali oznámení v řadě už 161. postavy, která zaujme roli AD Carry - Nilah. Aby Riot zamíchal kartami, menší rework obdrží další z ADC šampionů.

Kit Sivir bude pozměněn podobně, jako byl v nedávné době například Olaf. Půjde jen o menší věci, žádné extrémní novinky. Přesto ale zapálení hráči Sivir změnu pocítí.

V Riotu se zaměřili hlavně na změny kapacit šampiona. Nově nebude Sivir tak silná v začátcích, na 18. úrovni ale bude signifikantně silnější, než nyní. Její schopnosti totiž mají ze začátku menší poškození, její základní atributy byly zmenšeny. A to o dost. V pozdějších fázích hry na tom ale bude lépe.

Co se týká regenerace many, ta se v základu dostane maximálně na 1.2 z původních 1.6. AD na levelu 1 se zmenší z 63 na 58, AD za level ale vzroste z 3 na 3.3. Její rychlost útoku se nyní dostane z 1.6 na 2 za úroveň. Bonus k rychlosti pohybu z pasivní schopnosti po dvou sekundách vyprchá, z 45 až 60 ale vzroste na 55 až 70.

Sivir
Sivir
Zdroj: Riot Games

Sivir Q nyní nebude tak bolet ze začátku, protože Riot upřednostnil pozdější fáze hry. Poškození navíc scaluje s šancí na kritický zásah.

Co se týká W, tomu Riot odebral schopnost odrážet se od neomezeného množství cílů. Nyní se její W může odrazit do 7 protivníků, na stejného pak dvakrát. Pasivní schopnost její ultimátky, která dávala Sivir bonus k rychlosti útoku, když používá její W, se nyní přesunula pod W a umožňuje tak bonus k rychlosti útoku ještě před dosažením šesté úrovně.

Co se týká jejího E, to stále blokuje blížící se kouzlo. Už ale nevrátí manu, pokud se protivník do Sivir trefí. Na všech úrovních nyní bude stát 0  (zatím ve fázi testování) many a bude mít větší cooldown. Místo původního vynulování se nyní Sivir vyléčí. Léčení poroste jak s AD, tak AP.

Co se týče její ultimátní schopnosti, ta se dočká asi největších změn. Riot odebere bonus k rychlosti pohybu a útoku, který Sivir poskytuje spojencům. Menší bonus k rychlosti pohybu přetrvá, nejedná se ale o nic velkého. Místo toho pokaždé, když Sivir zabije nepřátelského šampiona, se odpočet R úplně zruší a může být použit znovu.

Rework na Sivir dorazí na PBE již tento týden.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.