Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší české AD Carry? Carzzy dnes v LEC vyzve na souboj Patrika!

24. 6. 2022 | 10:10 League of Legends Preview
První týden letního splitu LEC byl v duchu experimentování a představení nové mety, ale to nemusí být ještě vše. Druhý týden nejelitnější evropské soutěže nabídne další várku zápasů, tak se pojďme mrknout, jaký program nás a hráče čeká.
Patrik vs. Carzzy
Patrik vs. Carzzy
Zdroj: Riot Games / koláž PLAYzone

Hned v pátek po úvodním klání dne nás čeká bitva dvou českých AD Carry. Matyáš „Carzzy“ Orság hrající za Team Vitality bude muset vytáhnout eso z rukávu, protože Patrik „Patrik“ Jírů je v dresu Excel letos při chuti a je vidět, že mu meta sedí. Oba týmy sdílí druhou pozici a tento zápas tedy rozhodne, kdo zůstane nahoře. Marek „Humanoid“ Brázda si bude muset počkat, protože jeho tým Fnatic hraje až poslední páteční zápas. Ale rozhodně se vyčkat vyplatí, protože soupeřem mu budou MAD Lions, jeho bývalý tým. Mezitím ještě svedou duely Rogue s posledními Misfits, kde hraje Matúš „Neon“ Jakubčík a BDS s lídry z G2 Esports.

Jelikož nejde o supervíkend, tak nás čekají dva hrací dny. V sobotu se začne zápasem SK Gaming a Misfits. Excel v čele s Patrikem pak budou čelit MAD Lions a Astralis, kteří tentokrát začali split podstatně nejlépe za dlouhou dobu, narazí na Rogue. Ti naopak start ligy neobvykle prováhali. Zbytek mačů už opět bude mít české zastoupení. BDS zkusí urvat výhru proti Humanoidovi, ale Fnatic jsou rozhodně favorizovaní. Až nakonec nás čeká zápas týdne, který nemůže uniknout žádnému fanouškovi. Nejen, že Carzzy s Vitality hrají proti G2, ale rivalita mezi Lukou „Perkz“ Perkovićem a jeho bývalým týmem prostě hmatatelná.

Vypadá to na našlapaný týden. Sledovat dění lze přímo na stránkách LoL Esports, kde za můžete dostat odměny v podobě ikon a emotikonů, nebo na kterékoliv jiné platformě. Poběží i český stream od Hitpointu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.