Přejít k hlavnímu obsahu

Máme větší ambice, jdeme si pro titul mistrů ČR, říká kapitán ENTERPRISE

25. 6. 2022 | 08:00 PUBG: Battlegrounds Rozhovor
Finále první turnajové série letošního MČR je za námi a nabídlo nám spousty zajímavých soubojů. První příčku obsadili hráči týmu ENTERPRISE, jejich kapitán Josef „jANYY“ Janoušek nám poskytl krátký rozhovor. Kolik tréninků museli absolvovat a kdo je jejich největším tuzemským rivalem?
Josef „jANYY“ Janoušek
Josef „jANYY“ Janoušek
Zdroj: ENTERPRISE esports

Ahoj jANYY, gratulace k vítězství v první turnajové sérii. V kvalifikaci jste předvedli nejlepší výkon ze všech týmů. Ve finále jste sice měli pomalejší začátek, ale nakonec z toho bylo jasné vítězství. Kolik tréninků se za tímto úspěchem schovává?

Ahoj, děkuji. Přesně jak říkáš, začátek byl pomalejší, jako je v poslední době naším zvykem. Celkově ty začátky se nám vždy nedaří chytit se, no, pak to musíme dohánět. Tentokrát se to povedlo a zvítězili jsme s ještě pěkným náskokem. Tréninku se za tímto úspěchem skrývá dost... nechci tím říct, že jsme se vyloženě připravovali na tento turnaj, ale celkově trénujeme dost, hodně scrimujeme s těmi nejlepšími týmy a rozebíráme hry, které vždy odehrajeme.

Na začátku roku jste změnili sestavu a místo TIXIho přišel FreeKill, měli jste již nějakou dobu na to se sehrát. Co se změnilo na vaší hře v rámci této změny?

Od příchodu Freekilla do týmu jsme očekávali změnu herního stylu, jelikož jsme, dá se říct, čtyři fraggeři v týmu, což dodává obrovskou fire-power a jediné, co bylo potřeba, tak se sehrát. To se postupem času dařilo, což určitě dokazují i naše úspěšné kvalifikace do velkých evropských turnajů. Nicméně pořád je na čem pracovat, abychom taky v těch evropských turnajích urvali nějaký pěkný umístění.

Vloni jste ve finále MČR skončili na 7. místě, berete to jako neúspěch? A jaké ambice máte letos?

Pamatuju si to, bylo to hodně vyrovnané MČR do posledních her a myslím, že ještě dvě hry do konce jsme byli na 4.místě, opět se nám nezadařil začátek a doháněli jsme. Bohužel poslední hry jsme pokazili a hodně jsme se propadli, což bylo obrovské zklamání. Letos máme ambice nejvyšší, už spolu hrajeme nějakou dobu, a tak by bylo na čase získat titul mistra ČR, rozhodně na to máme. Takže nic jiného než první místo nás aktuálně nezajímá a vše ostatní by bylo pro mě, ale i pro kluky určitě zklamáním.

Josef „jANYY“ Janoušek
Josef „jANYY“ Janoušek
Foto: ENTERPRISE esports

Koho na domácí scéně vnímáte jako největšího soupeře? Budete se na něho speciálně připravovat?

Na domácí scéně je hned několik kvalitních týmů, řekl bych, že tak 4-5 týmů, když budou mít své dny a trhnou se, tak mají na to získat titul. Ovšem největším soupeřem jsou rozhodně team VIKurvi (SKADE), ale ti nevím, jestli se vůbec zúčastní. Pokud ale jo, tak budou rozhodně naším největším soupeřem. Další velmi kvalitní tým jsou Cryptova, kteří poslední dobou předvádí hezké výkony. Úplně speciálně se asi na nikoho připravovat nebudeme, hlavně se budeme soustředit na to, abychom hráli naši hru. Jen tak totiž můžeme získat titul, pokud budeme aplikovat to, co nám jde nejlépe.

Během sezóny jste se střetli v GLOOT Season 5 s Tier 1 evropskou scénou, jak se vám hrálo? Jaký byl největší rozdíl mezi tímto a českým PUBG?

No, jelikož jsme se umístili na tuším předposledním místě, tak se nehrálo úplně dobře a dostali jsme celkem tvrdý reality check. Což je ale dobře, z takto kvalitního turnaje jsme si odnesli spoustu zkušeností. Rozdíl je snad úplně ve všem, hlavně takto dobré týmy ti nedají vůbec žádný prostor navíc a všechny chyby, co uděláš, tvrdě potrestají, což se nedá říct o české scéně. Tím ale nechci nějak hanit českou scénu, ba naopak, kvalita české scény stále stoupá a dokazují to čím dál víc vyrovnané samotná vyvrcholení těch největších turnajů u nás.

Kolegům z CS se v poslední době dost daří, vy jste na tom podobně. Máte nějaký tajný týmový recept na úspěch?

Kolegové z CSka udělali velmi dobré přestupy, a myslím si, že jim to dost sedlo. 
Tajný recept asi žádný nemáme, prostě jen chtíč být nejlepší a obětování spousty času tomu. Trénovat, co to jde, a hlavně se poučit vždy z chyb, co v tréninku uděláte.

MČR sezóna pokračuje až za 3 týdny, kde vás fanoušci budou možnost během této pauzy vidět?

Během této pauzy nás fanoušci můžou vidět na GLL Monthly turnaji, který je teď o víkendu, a příští týden startuje kvalifikace na GLL S6, což je opět evropský turnaj o velký prize pool. Veškeré informace o turnajích, které hrajeme/budeme hrát, dávám na svoje sociální sítě, hlavně na Instagram : jANYYfps, takže pokud fanoušci nechtějí missnout žádné info, nechť mě sledují.

MČR by nebylo možné bez našich partnerů
MČR by nebylo možné bez našich partnerů
Zdroj: PLAYzone
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.