Přejít k hlavnímu obsahu

Úřadující mistr ČR nedal nikomu šanci, domácí scéna ale objevuje novou hvězdu

25. 6. 2022 | 11:07 Hearthstone Reportáž
První část letošní sezóny Vodafone MČR Hearthstone je v plném proudu. Po dvou kvalifikačních turnajích nastalo první streamované vyvrcholení, kterým vás provázely hlasy Ondřeje „Skeri“ Škeříka a Michala „RybkaPipka“ Rybáka. Šlo o vůbec první Hearthstone vysílání z Vodafone PLAYzone Areny, proto se hráči postarali o to, aby průběh 1. finále opravdu stál za to.
Finále 1. turnajové série
Finále 1. turnajové série
Zdroj: PLAYzone

Letošní formát turnajových sérií je poněkud jednodušší než v minulosti. V boji o postup na sériové finále se nepočítají žádné body, do boje o prize pool 2 000 Kč a extra porci MČR bodů vždy postoupí nejlepší čtyři kouzelníci z každé kvalifikace. Mezi úvodní osmičkou jsme mohli najít velké hvězdy, ale i nové vyzyvatele.

Největším favoritem finále první turnajové série byl jednoznačně Jaromír „Jarla“ Vyskočil, dvojnásobný mistr ČR a mimo jiné také vicemistr světa. Pro jeho zápas si ale fanoušci na streamu museli chvíli počkat.

Ze čtvrtfinále totiž byl vybrán hodně vypjatý duel mezi Štěpán „Norwis“ Šimkem z týmu Inside Games a Benjaminem „Benko“ Mravcem reprezentujícím organizaci Gifted.uRage. Diváci neviděli plný počet her, ale i přesto se dění protáhlo na hodinu a čtvrt. Slovenský hráč Benko postoupil dále výhrou 3:1.

Právě reprezentant Gifted.uRage v nestreamovaném semifinále vyzval Vojtěcha „Crtk“ Dluhoše z týmu Ravage esport. Crtk předváděl parádní výkony už v kvalifikaci a jeho kvality se potvrdily i nyní. Zkušeného hráče udolal poměrem 3:2 a při své vůbec první účasti na vyvrcholení turnajové série postoupil do finále.

Jeho vyzyvatel měl vzejít ze souboje Jarla vs. Dominik „Eichii“ Eichenberger. Zástupce týmu Sazka.Inae se soupeře nezalekl a po bleskurychlé třetí hře měl soupeře na lopatě, vedl totiž 2:1. Hráči kalibru Jarly se však nevzdávají. Několika parádními playi dokázal sérii otočit a bylo jasné, že se ve finále postaví Crtkovi.

Ještě před bojem o vedení v MČR žebříčku po první sérii ale bylo potřeba určit toho, kdo si odnese 180 MČR bodů a 300 Kč za třetí místo. Na semifinálové zklamání dal lépe zapomenout Eichii, který vyhrál 3:0.

Všichni ale čekali na finále, kde se utkali stejní dva hráči jako ve finále první kvalifikace. Jarla tak moc dobře věděl, co od Crtk očekávat. Nadějný hráč však zvládl první hru a šel do vedení. Úřadující mistr ČR se však chopil Mága a začal skutečně čarovat. Po jeho dvou výhrách došlo na mirror, který nabídl opravdu zajímavou podívanou. Jarla to však dotáhl a výhrou 3:1 potvrdil svůj skill a ukázal, že chce vládnout i v letošním roce.

„Jarla nakročil solidně k obhajobě titulu, i když Crtk mu nedal finále zadarmo,“ okomentoval finálovou bitvu Skeri„Času je ale ještě dost a jistě se najde nějaký další vyzyvatel!“ vznesl oblíbený komentátor naději pro příště. Jarla si tedy odnáší 250 MČR bodů a 1000 Kč, Crtk musí stačit 210 bodů a 700 korun do kapsy k tomu.

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Foto: PLAYzone
Štítky: MČR, hearthstone, Jarla
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.