Přejít k hlavnímu obsahu

Další rekord na Twitchi padl. Streamera živě sledovaly 3 miliony diváků

26. 6. 2022 | 08:22 Twitch
Na Twitchi se streameři předhánějí skoro ve všem a neexistuje nikdo, kdo by držel rekord několik let v kuse. Vždy se zkrátka najde někdo, kdo daný rekord překoná. I to je případ španělského streamera, který nastavil nový rekord v počtu diváků na jednom streamu ze 2,4 milionů na 3,35 milionů!
Streamer Ibai
Streamer Ibai
Zdroj: Twitch.tv/Ibai

Na Twitchi existuje hned několik rekordů, kterých tvůrce může dosáhnout. Nejvíce odběratelů, nejdelší vysílání, nebo nejvíce diváků na jednom streamu. Do nedávna tento rekord držel TheGrefg, jenž se postaral o největší počet diváků v jednu chvíli. Battle royale hru Fornite v jeho podání sledovalo najednou více než 2 400 000 diváků. Přestože se zdálo, že tak enormní číslo nikdo nemůže překonat, španělský streamer Ibai Llanos Garatea rekord absolutně rozmetal.

Ibai je tvůrcem, který se mimo jiné věnuje boxu a pořádání eventů. Už v minulosti dosáhl na pěkná čísla. 25. června uspořádal druhý boxerský galavečer La Velada del Año a už od začátku bylo jasné, že bude o co stát. Rekord překonal po pár hodinách, nový milník 2,8 milionů uživatelů byl ale jen pouhým začátkem. Po nějaké době číslo aktivních diváků dosáhlo na neuvěřitelných 3 351 678 diváků v jeden moment.

Celá událost se přitom nemusela uskutečnit. Ibai se po minulém zápase vsadil se svými diváky, že uspořádá další event, pokud dosáhne na milion zhlédnutí. To se stalo, a tak tu máme zmíněnou událost.

Akce již skončila a na čísle výše se rekord diváků zastavil a už jen klesal. TheGrefgův rekord ale Ibai překonal o pořádný kus. Je tak skvěle vidět, že streamer nemusí být pouze gamer, nebo reagovat na obsah jiných, aby měl pěkná čísla. Jsme zvědaví, kdo a jak překoná Ibaiův rekord jako další.

Štítky: Twitch, rekord, Ibai
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.