Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdelší, největší, nejodebíranější aneb Twitch a jeho sbírka rekordů

14. 6. 2022 | 08:00 Twitch
Víte, jak dlouho trval nejdelší stream na Twitchi, kdo je nejodebíranějším streamerem a kdo drží rekord za nejdelší subathon? Pokud ne, známe odpověď a dali jsme dohromady žebříček nejlepších z nejlepších v určitých kategoriích!
Ludwig
Ludwig
Zdroj: Twitch.tv/Ludwig

Nejúspěšnější může být jen jeden. A na Twitchi to platí dvojnásob. Tvůrci mezi sebou bojují o přízeň diváků a o post nejlepšího, nejodebíranějšího a nejsledovanějšího streamera. Rekordy padají téměř každý měsíc a jsou přepsány novými jmény a čísly. 

Nejvíce odběratelů na Twitchi

Pokud chcete vyjádřit, jak populárním a úspěšným streamer je, slouží k tomu několik ukazatelů. Mezi ty nejdůležitější patří informace o tom, kolik diváků ho sleduje. Po jejich boku se řadí i počet předplatitelů, kterými streamer disponuje v jeden moment. Dva z pěti historických rekordů byly pokořeny v posledních čtyřech měsících, jeden z nich dokonce minulý měsíc.

Kdo dominuje v historicky nejvyšším počtu aktivních předplatitelů?
1.Ludwig283 066 (Duben 2021)
2.Ninja269 154 (Duben 2018)
3.Ironmouse171 818 (Březen2022)
4.CriticalRole139 559 (Listopad 2021)
5.Casimito128 510 (Květen 2022)

 

Nejdelší subathon na Twitchi

Subathon je soutěží, ve které jde o co nejdelší stream. Není to jen o odstreamování, ale o tom, že je nastavena časomíra a každý předplatitel nějaký čas přidá. Momentálně rekord drží streamerka Emilycc a je otázkou, jak dlouho ho ještě držet bude. Rekord je každý den posouván, protože Emily stále streamuje (V době psaní článku už 218 den v řadě). Kromě Emily se o subathon pokoušel i Ludwig, který vydržel měsíc. V našich luzích a hájích to byl třeba SpajKK, který odstreamoval 173 hodin.

Nejdelší subathon v historii? Rekord drží žena a neplánuje končit!
1.Emilycc218 dní (probíhá)
2.Notmes115 dní (Duben 2022)
3.TaySpokes112 dní (Březen 2022)
4.REAL_Jakeychu89 dní (duben 2022)
5.Serpentgameplay78 dní (březen 2022

 

Nejdelší vysílání na platformě

Přestože se může zdát, že subathony zmíněné výše jsou naprosto šílené, není tomu tak. Ve skutečnosti se jedná o poměrně malý počet dnů, oproti rekordmanům v kategorii nejdelší stream. Rekordmanem je GPHustla, který vydržel vysílat neuvěřitelných 465  dnů v kuse! Odnesl si tak rekord, který zůstal doposud nepřekonán. Pokud vezmeme v potaz tým streamerů, déle vysílá jen StreamerHouse, což je skupina streamerů. Ti vysílají nepřetržitě od roku 2013.

Nejvyšší počet diváků na streamu

Rekord o největší počet diváků v jeden moment drží TheGrefg. Toho při hraní Fortnite sledoval najednou šílený počet diváků – 2 400 000 najednou. Battle Royale titul m u tak vynesl rekord, který jen tak někdo nepřekoná.

Kanál s nejvíce zhlédnutími na platformě

A ukončíme to největším číslem ze všech. Místo s nejvíce diváky, kteří sledovali streamy, vyhráli Riot Games a jejich League of Legends. LoL totiž dosáhlo na 1, 23 miliardy zhlédnutí. Pokud vezmeme, že každý divák sledoval jednu minutu, fanoušci Riotu dohromady darovali 39 let svého života. 

Jak je tak vidět, na Twitchi nalezneme opravdovou plejádu rekordů a je možné, že v budoucnosti fanoušci nějaké další vymyslí. Do té doby si musíme vystačit jen s poměrně obyčejnými kategoriemi.

Štítky: Twitch, Ludwig
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.