Přejít k hlavnímu obsahu

Odložené finále Sazka eLEAGUE je tady. Získají SINNERS pátý titul, nebo je ENTERPRISE sesadí?

26. 6. 2022 | 10:40 Counter-Strike 2 Preview
Minulý víkend měl být ve znamení vyvrcholení jarní sezóny Sazka eLEAGUE. Nedělní program však byl kvůli počasí a následným technickým patáliím přerušen, organizátoři byli donuceni zápasy odložit na další týden. Bronzového medailistu už známe, nyní však přichází zlatý hřeb jarního programu.
SINNERS vs. ENTERPRISE
SINNERS vs. ENTERPRISE
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Vyvrcholení Sazka eLEAGUE nabídne poslední velké zápasy domácí scény před letní pauzou. Tipsport CS:GO Online ovládlo Dynamo Eclot před Sampi.Tipsport, ani jeden z těchto týmů však o tenhle titul nehraje. Do finále Sazka eLEAGUE se probojovali dva finalisté loňského MČR, SINNERS a ENTERPRISE.

Hříšníci za svoji existenci nenašli v play-off Sazka eLEAGUE ani jednou přemožitele, ze čtyř sezón mají na kontě čtyři tituly. Jestli však byli někdy k poražení, je to právě teď. Jejich vyzyvatelé ENTERPRISE jsou dokonce sázkovými kanceláři, například Tipsportem, pasováni do role favorita finálového zápasu! Nic to však nemění na tom, že sázkaři stále preferují SINNERS. Dá se předpokládat vyrovnaná řežba.

Finále soutěže mělo původně proběhnout minulou neděli, kvůli úmorným horkům však byli organizátoři nuceni nejdůležitější šlágr ligy odložit. „Kvůli extrémním teplotním podmínkám se Praha potýkala s výpadky sítě, kvůli kterým nejsme schopni ve hře pokračovat,“ znělo na sociálních sítích. Totéž se týkalo poslední mapy zápasu o třetí místo, jenž se dohrál již v úterý. Vybojovaný bronz si odnesli hráči Entropiq Prague.

Spolu s přesunem termínu je důležitý také přesun do online prostředí, protože zahraniční hráči ENTERPRISE nebyli na play-off ve studiu přítomni a všichni tak neměli k zápasu stejné podmínky. Kapitán SINNERS Sebastian „beastik“ Daňo dokonce prohlásil, že kdyby o tom nevěděl předem, tak také nedorazí.

Trofej pro vítěze
Trofej pro vítěze
Foto: Sazka eLEAGUE

Venku už sice panuje skutečné letní počasí, ale právě teď nastává finální bitva jara letošního roku. V ní se utkali třikrát, lepší bilanci mají hříšníci. SINNERS ještě s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem nejprve soupeře smetli na stage při Tipsport CS:GO Bratislava 2:0, stejným poměrem jej porazili v základní části Sazka eLEAGUE, ale ENTERPRISE získali naději výhrou v Elisa Invitational, kde hříšníky poprvé vyzvali s Tomášem „Tomkeejs“ Tomkou jakožto hráčem. Právě tohle je nejdůležitější zápas z hlediska predikcí.

Co se týče samotných hráčů, největší pozornost si zaslouží snipeři obou celků. David „forsyy“ Bílý doslova ovládl statistiky základní části a jeho forma je z kádru hříšníků v poslední době jasně nejlepší. Beastik se dokonce v našem rozhovoru vyjádřil, že s momentální formou by mohl být právě on dalším hráčem, který by jednou mohl odejít do zahraničí. Na straně soupeře máme Deyvida „h4rn“ Bencheva, který patřil mezi rivaly SINNERS už při dřívějších působištích. Právě on je dnešní hlavní hvězdou ENTERPRISE.

Jak to všechno dopadne, se dozvíme už dnes odpoledne. Oba týmy mají za sebou čerstvé vypadnutí z REPUBLEAGUE a určitě si tak budou chtít spravit chuť. Finále startuje ve 14:00 na twitch.tv/eleaguecz.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.