Přejít k hlavnímu obsahu

Mesut Özil se může stát profesionálním Fortnite hráčem, říká jeho agent

27. 6. 2022 | 10:10 Fortnite Zajímavost
Čím dál více hráčů se začíná věnovat hrám. Někdo si je občas zahraje ve svém volném čase, někdo obdivuje hráče a jiní si dokonce zakládají esportové týmy. Najdou se však i tací, kteří splňují tohle všechno. Mezi nimi je i Mesut Ozil, jehož agent se v rozhovoru vyjádřil o jeho budoucnosti. Vymění kopačky za ovladač a uvidíme oblíbeného středopolaře i v turnajích?
Mesut Özil
Mesut Özil
Zdroj: Fenerbahce SK / twitter.com/M10

Výčet sportovců pronikajících do světa esportu je stále početnější. Jedním z nich byl basketbalista Shaquille O'Neal , který o hráčích prohlásil, že jsou na stejné úrovni jako sportovci. S tím očividně souhlasí i bývalý záložník Real Madridu a Arsenalu Mesut Özil, který má stále platnou smlouvu ve Fenerbahce SK.

Třiatřicetiletý Němec už na trávník nevstoupil několik měsíců, za nevhodné chování jej vedení istanbulského klubu v březnu suspendovalo. Fotbalista si z toho ale nic nedělá a jeho fotbalová kariéra se dost možná chýlí ke svému konci. Jeho agent dokonce prohlásil, že už se začal poohlížet po něčem jiném. Jak prohlásil jeho agent, Mesut je neuvěřitelně talentovaným hráčem a kariéra v esportu by ho prý velmi bavila.

Bude se stále více věnovat esportu a sám více hrávat, takže kdoví, možná se jednou skutečně stane profesionálním hráčem. Ve Fortnite je vážně dobrý a nedivil bych se, kdybychom ho jednou vídali i na turnajích,
prohlásil agent.

Možná vás nepřekvapí, že Mesut Özil má za sebou několik streamů na Twitchi, a dokonce založil vlastní esportový tým. S názvem si příliš nehrál a příznačně využil své oblíbené číslo na dresu – M10 Esports. Organizace podporuje Fortnite a FIFU, co jiného také čekat než dva nejoblíbenější tituly právě Özila. 

Třiatřicetiletý záložník však není jediný, kdo se může pyšnit založením vlastního týmu. KRÜ Esports od Sergia Agüera patří mezi největší organizace v Jižní Americe a dokonce to jeho VALORANT tým loni dotáhl až do semifinále světového šampionátu. Z dalších fotbalistů například David de Gea založil Rebels Gaming, v českých luzích a hájích nejde přehlédnout Jakuba Jankta a jeho úspěšný celek Sampi.Tipsport.

Věnovat se esportu touhle cestou už se tedy skoro nedá považovat za něco až tak unikátního. Aby ale fotbalista po ukončení kariéry šel přímo cestou hráče a vyměnil tedy kopačky za ovladač, to by bylo opravdu něco. Uvidíme, jestli Mesut Özil bude skutečným průkopníkem a bude v (e)sportovní cestě pokračovat.

Dalšími milovníky Fortnite jsou třeba Antoine Griezmann nebo Harry Kane – že by jim Özil vydláždil cestu?

Zdroj: yahoo.com
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.