Přejít k hlavnímu obsahu

Vyhraj výlet do Monaka! Přijď do Vodafone PLAYzone Areny a ukaž, že jsi nejrychlejší

9. 7. 2022 | 20:00 Soutěž
Pokud patříš k milovníkům sim racingu, máme pro tebou skvělou zprávu! Ve spolupráci s Hyundai a Českou asociací esportu jsme připravili soutěž pro všechny návštěvníky Vodafone PLAYzone Arény. Od 4. do 10. července probíhá národní kvalifikace o 2 sloty v evropské části Mistrovství světa, ze které postoupí nejlepší jezdci na plně hrazený zájezd do Monaka, kde se MS uskuteční.
Simracing world cup
Simracing world cup
Zdroj: PLAYzone

Národní kvalifikace je otevřená pro kohokoliv. Pokud nevlastníš volant a pedály, nevadí! V naší Vodafone PLAYzone Areně na tebe čekají Hyundai závodní simulátory, na kterých to můžeš rozjet. A kdo ví, možná právě ty budeš ten nejrychlejší! Za pokusy na čas platit nemusíš, pokud se chceš účastnit, stačí se přihlásit na recepci. Před koly naostro je možné si simulátory odzkoušet, za trénink je však potřeba si zaplatit.

Kvalifikace bude probíhat od 4. do 10. července a otevřena je pro jakéhokoliv občana České republiky. Podmínkou je pouze dokončit závodní kolo. Časy všech jezdců si zapíšeme, ti nejlepší budou vystaveni na výsledkové tabuli tak, jak to znáte z oblíbeného pořadu Top Gear! Ještě speciálnější bude sobota 9. července, kdy v aréně bude přítomný profesionální jezdec, který se s vámi podělí o cenné zkušenosti a ukáže, jak zajet co nejlepší čas. Kromě konzultací dojde samozřejmě i čas na focení a podepisování se.

Simracing world cup
Simracing world cup
Zdroj: PLAYzone

Určitě vás ale zajímá, o co se soutěží! Z národní kvalifikace postoupí dva nejrychlejší závodníci do evropské části, kde si to rozdají s těmi nejlepšími jezdci z Evropy. Dva nejlepší Evropané pak získají plně hrazený výlet do Monaka, kde proběhne Mistroství světa v sim racingu. A poměřit síly s těmi nejlepšími je super motivací, ne? Přeci jen je potřeba se jen ukázat v Aréně na pražském Chodově a pokusit se zajet co nejlepší čas.

Důležité je doplnit, že závodit se bude v závodním simulátoru Asseto Corsa, ve kterém celý šampionát od IESF probíhá. Jako trať jsme zvolili legendární italskou Monzu, na které budete pálit pneumatiky ve voze Porsche 911. Každý jezdec dostane 4 kola – první je samozřejmě důležité na zahřátí pneumatik a motoru, následující 3 kola vám však pečlivě budeme měřit a nejlepší čas si poznamenáme. Hodně štěstí všem!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!