Přejít k hlavnímu obsahu

Fanouškem pronásledovaná Amouranth policii nezajímá

27. 6. 2022 | 18:11 Twitch
Amouranth je na Twitchi známou osobností. Jedni jí naprosto milují, druzí nesnáší. Těžko říct, která skupina je horší. Jak se svěřila na Twitteru, v poslední době se potýká se stalkerem, který jí pronásleduje úplně všude. Když toho streamerka měla dost a zašla na policii, dozvěděla se, že kyberstalking není reálnou hrozbou.
Amouranth
Amouranth
Zdroj: Twitter.com/Amouranth

Hvězda ASMR, streamů z vířivky a Twitche, Amouranth, to v posledních měsících nemá lehké. Přestože na nedostatek peněz si stěžovat nemůže, trápí ji mnohem serióznější problémy. Začátkem měsíce se svěřila, že jí jeden z fanoušků pronásleduje a nedá jí pokoj. Prý se jedná o o muže z Estonska, který ji sledoval po dobu 44 dnů. Po celou tu dobu měl pronajatý hotel naproti jejímu P. O. boxu a čekal, kdy se mladá tvůrkyně objeví. Nutno říct, že se nedočkal, a tak se rozhodl, že se vypraví k ní domů.

K vloupání nakonec nedošlo a Amouranth vše předala policii. Ta ale podle streamerky nic neudělala. Detektiv jí oznámil, že kyberstalking není skutečnou hrozbou a oni s tím tak nic neudělají. Pod Tweetem se strhla diskuse, převážně s názory, že to takhle nemůže zůstat.

Její kolegyně z Twitche, kaceytron, napsala, že takhle to zkrátka nejde. 

Zákon potřebuje doběhnout internet a kyberstalkování. Je neuvěřitelně vyčerpávající potýkat se s tímhle a lidé si neuvědomují, jak těžké je se s tím vyrovnat. Je to ale v pořádku, protože kyberstalking a hrozby přece nejsou vyhodnoceny jako „skutečné nebezpečí",
poznamenala kaceytron na Twitteru.

Pro Amouranth má ale vše šťastnější konec, než by se čekalo. Více než týden po jejím tweetu obdržela telefonát od starosty města s tím, že se na problematiku více zaměří a vše předá výše. Je otázkou, jestli za to může množství retweetů, nebo pokrytí médii. Tak jako tak je pravdou, že policie se musí více zaměřit na nebezpečí, které na internetu číhá. Ať už na influencery, nebo „obyčejné“ lidi.

Zdroj: ginx.tv
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.