Přejít k hlavnímu obsahu

Konec špulení zadků! Amouranth a Indiefoxx dostaly ban za kontroverzní ASMR streamy

20. 6. 2021 | 20:45 Twitch.tv
Indiefoxx a Amouranth jsou proslulými streamerkami z kategorie hot tub a právě i kvůli nim tato sekce vznikla. Obě se ale přesunuly do ASMR kategorie, kde jim jejich počínání ale nemohlo projít věčně. Twitch se nebál zasáhnout a v takřka stejný moment obě potrestal banem.
Amouranth a Indiefoxx dostaly ban
Amouranth a Indiefoxx dostaly ban
Zdroj: Indiefoxx/Amouranth

Dvě největší hot tub streamerky Jenelle „Indiefoxx“ Dagres a Kaitlyn „Amouranth“ Siragusa nevysílaly nutně z vířivek. Soustředily se na ASMR kategorii. Tato zkratka označuje autonomní senzorickou meridiánovou reakci, což je pocit brnění, který obvykle začíná na pokožce hlavy a pokračuje po zadní části krku a horní části páteře. ASMR je subjektivní zážitek „euforie nízkého stupně“ a nejčastěji ho vyvolávají specifické sluchové nebo vizuální podněty, které ovšem nemají nic společného se sexualitou, jak se občas někteří mylně domnívají.

Indiefoxx a Amouranth streamovaly v sugestivních pózách a těsných legínách, zvukové podněty pak vytvářely tím, že olizovaly mikrofony, jak je u ASMR zvykem. Tento trend je přímým důsledkem kroku, kdy Twitch před nedávnem vytvořil speciální kategorii „Pools, Hot Tubs & Beaches“, která umožňovala vysílání z vířivek, zároveň na ně tak nenaráželi lidé, kteří zrovna nezavítají do této kategorie. Zdá se, že to však streamerkám nestačilo. Počet sledujících hot tub streamerů se automaticky začal snižovat, neboť již nemohly nadále zaujímat masu lidí v kategorii IRL svými odvážnými plavkami. Když se naskytla příležitost, označily se za ASMR streamery.   

Invaze do ASMR vzbudila pozornost a mnozí měli pocit, že by Twitch měl zasáhnout. Platforma tyto žádosti vyslyšela – řada ASMR streamerů tak dostala ban. Autobot StreamerBans oznámil, že mezi zabanovanými byly i Indiefoxx s Amouranth. Pro Indiefoxx se jedná o pátý ban, Amouranth dostala „teprve“ čtvrtý. Ani jeden ban však není permanentní, ke streamování by se tak měly brzy vrátit. Je dobře, že Twitch s tím něco udělal, jelikož streamerky zneužívaly oblíbenost ASMR kategorie, ale také zároveň „lezly do zelí“ content creatorům, již to s ASMR videi myslí vážně a jimž braly pozornost a diváky. Twitch je zase o něco lepším místem.

StreamerBans
StreamerBans
Zdroj: StreamerBans