Přejít k hlavnímu obsahu

Být sexy není proti pravidlům, říká Twitch a zřizuje speciální kategorii pro hot tub streamy

22. 5. 2021 | 11:25 Twitch.tv
Twitch zřídil novou speciální kategorii určenou k tomu, aby se kontroverzní hot tub streamy už neobjevovaly v kategorii „Prostě pokec“.
Amouranth je jednou z nejoblíbenějších hot tub streamerek
Amouranth je jednou z nejoblíbenějších hot tub streamerek
Zdroj: Twitch - Amouranth

Trend vysílání z vířivek a bazénků, kdy streamerky byly většinou oděné pouze v plavkách, se stal poslední dobou na Twitchi velice oblíbeným a měl řadu příznivců, stejně tak však i řadu odpůrců. Jednalo se o jakousi šedou zónu, neboť i zástupci platformy se nedávno vyjádřili, že se tento druh streamů v dohledné době zakázat nechystají. Vedení však nakonec podlehlo tlaku, že je třeba se situací něco dělat, a zřídilo speciální novou kategorii s názvem „Pools, Hot Tubs & Beaches“ (v překladu „Bazény, vířivky a pláže“).  

Tím Twitch dal tak trochu najevo, že hot tub streamy a jim podobné formáty jsou tedy v souladu s obecnými pokyny komunity, alespoň prozatím. Své rozhodnutí Twitch okomentoval prostřednictvím blog postu. 

To, že vás ostatní považují za sexy, není proti našim pravidlům.

„To, že vás ostatní považují za sexy, není proti našim pravidlům a Twitch nepřijme (donucovací) opatření proti ženám nebo komukoli na naší službě za jejich vnímanou atraktivitu.“ V postu také Twitch poznamenal, že je třeba úzce spolupracovat s content creatory a navzájem si pomáhat, aby lépe porozuměli, co znamená „bezpečná značka“.

Pools, Hot Tubs & Beaches
Pools, Hot Tubs & Beaches
Zdroj: Twitch

Tím poukazovali na nečekanou demonetizaci kanálu jedné z předních hot tub streamerek Amouranth z tohoto týdne a sypali si popel na hlavu. „Nedávno jsme pozastavili reklamu na některých kanálech, které označila většina naší inzerentské základny, a neoznámili jim to. Naši tvůrci se na nás spoléhají a my jsme měli ovlivněné streamery upozornit na změnu, než k tomu došlo – byla to chyba, že se to nestalo,“ okomentovala platforma své rozhodnutí. 

Oznámení o nové kategorii přichází po měsících diskusí i hádek, zda tyto streamy jsou či nejsou proti pravidlům a zda na platformě mají co dělat. Twitch kategorii nepovažuje za „dlouhodobé řešení pro zlepšení cílení na značku“, zároveň však alespoň nějak odděluje content pro ty, kdo mají hot tub streamy rádi, a ty, kdo se jim raději vyhnou. Kromě oznámení sdílel Twitch také návod, jak nová kategorie funguje.  

Zdroj: ginx.tv
Štítky: hot tub streamy