Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE se dotáhli na SINNERS! V HLTV žebříčku mají stejně bodů, dojde k sesazení z trůnu?

28. 6. 2022 | 08:40 Counter-Strike 2 Zajímavost
Nová aktualizace HLTV žebříčku odsunula SINNERS na nejnižší pozici od loňského ledna. Nejen, že se poprvé od této doby nachází na propasti TOP 50, ale dokonce jim hrozí, že budou sesazeni z pozice česko-slovenské jedničky! Svému maximu se totiž blíží i ENTERPRISE.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

18. ledna 2021 byl důležitý milník pro česko-slovenské CS:GO. SINNERS se po sérii úspěšných výsledků poprvé podívali do nejlepší padesátky světového žebříčku, kterou od té doby ani jednou neopustili. Tehdy se během jediného týdne vyšvihli z 65. na 38. příčku a okamžitě začali atakovat vysněnou metu TOP 30. Aby toho nebylo málo, tu pokořili hned o dva týdny později. Ještě v únoru se dostali až na 24. pozici, což překonali až v létě, kdy dosáhli svého maxima. SINNERS byli 19. nejlepším týmem světa, jak krásně to zní!

Letošní rok už ale bez Tomáše „oskar“ Šťastného tak úspěšný není. Hned v prvním týdnu po příchodu Davida „forsyy“ Bílého vypadli z TOP 30 a doposud se do ní ještě ani jednou nevrátili. Nejnovější akvizice patří mezi hlavní hvězdy, vysněné mety ambiciózních hráčů však stále nedosáhl. V červnu zažili hříšníci pád do páté desítky a v dnešní aktualizaci HLTV žebříčku se nachází na 46. příčce, nejníže od 11. ledna 2021.

Vzhledem k situaci v týmu to není nic překvapivého, možná je naopak obdivuhodné, že se drží stále tak vysoko i s Tomášem „Tomkeejs“ Tomkou v roli hráče. Co je však zajímavé, tak je jejich nejbližší konkurence. ENTERPRISE zažívají krásné období a letošní sestava v dnešní aktualizaci poprvé nakoukla do TOP 50. Přesněji řečeno se EP nachází na 47. pozici, tedy jediné místo za SINNERS! Ve skutečnosti mají stejný počet bodů a každý další zápas může rozhodnout o jejich přeskočení. Došlo by k tomu vůbec poprvé od vzniku liberecké organizace, tedy od 13. ledna 2020, kdy byl HLTV žebříček na CZ/SK týmy opravdu chudý.

HLTV žebříček ze 13. ledna
HLTV žebříček ze 13. ledna
Foto: HLTV.org

ENTERPRISE mohou v tuto chvíli olitovat nedělní prohru ve finále Sazka eLEAGUE, která mohla znamenat dvojité usazení na česko-slovenský trůn. Naopak by bylo opravdu paradoxní, kdyby se EP i přes prohru před SINNERS dostali. Mrzet je tak zpětně musí i to, že se na Tipsport CS:GO Online nedostali do play-off, kde taktéž mohli rozhodnout o lepším posunu. Nejvíce ze všeho ale celý tým musí těšit aktuální výkony a určitě je naprosto reálné, že se do letní pauzy ještě před SINNERS dostanou. A i kdyby ne, tak to může nastat v létě, protože hříšníci mají za sebou mnohem více turnajů a v příštích týdnech je čekají větší postupné odpočty.

Dominance jasné české jedničky už je minulostí a pro domácí turnaje je jenom dobře, jak je všechno mnohem otevřenější. Dobrou formou se poslední dobou prezentuje Dynamo Eclot, které se aktuálně nachází na 65. pozici, a v budoucnu můžeme očekávat i posun Sampi.Tipsport. Domácí sezóna bude před hráčskou pauzou uzavřena dohráním Y-Games PRO Series, a podzim, ten bude opravdu napěchovaný!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.