Přejít k hlavnímu obsahu

Česko posílá na mistrovství světa ve virtuálním hokeji dva elitní hráče! Zacinká medaile?

28. 6. 2022 | 13:16 NHL Preview
Druhý ročník virtuálního mistrovství světa od IIHF odstartuje na začátku července. Jednotlivé země už mají za sebou kvalifikační cyklus, do toho českého se na Xboxu a PlayStationu dohromady přihlásilo přes 200 hráčů! Největší odolnost a kvalitu prokázali dva hráči, které lokální NHL scéna zná moc dobře.
Dzouvi a Pepcastachurcik
Dzouvi a Pepcastachurcik
Zdroj: IIHF Gaming

Prvního ročníku IIHF Esports Fan Championship se zúčastnilo 16 států, letos byl počet účastníků rozšířen na 22, čímž prošel změnami také samotný formát. Tehdejšími českými reprezentanty byli Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Jaroslav „Jarin“ Řehoř, kteří do dotáhli do čtvrtfinále, kde nestačili na Švédy.

Stejný osud, jen proti Kanadě, potkal slovenské duo Anton „Fenomen“ Meško, Sandra „Lady Brunette“ Demitrová. Ta byla jedinou ženskou účastníci takto vrcholného šampionátu, více se dozvíte v rozhovoru.

Mistry světa se v roce 2020 stali Finové, kteří nejprve zničili Rusko a ve finále i Švédsko. Zajímavostí je, že jeden z finských hráčů Erik „Tilantekija“ Tammenpää tehdy reprezentoval českou organizaci Sampi. O dva roky později tu máme IIHF eWorld Championship, kde seveřané budou opět patřit mezi favority. Počítat musíme i se zámořskými reprezentacemi a věříme, že i česká výprava letos zabojuje o medaile.

Lokální kvalifikace už je u konce a my víme, že Pepcastachurcik oblékne národní dres i v letošním roce. Na Xboxu neměl Ocelář z Třince konkurenci. Tentokrát jej však doplní jiný elitní český hráč, Adam „Dzouvi“ Menšík z Dynama Eclot, který o sobě dal hlasitě vědět i v rámci NHL Gaming World Championship.

Také slovenský tým letos bude reprezentovat jeden z dřívějších hráčů. Anton Meško však dnes působí na scéně pod přezdívkou Power Beton. Jeho letošním parťákem bude Ondrej „Aigeu“ Juraši, jehož si fanoušci domácího esportu mohou z dřívějších let pamatovat z úspěšného působení na Clash Royale scéně.

Power Beton a Aigeu
Power Beton a Aigeu
Foto: IIHF Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.