Přejít k hlavnímu obsahu

Stačí dva perfektně odehrané turnaje, trocha štěstíčka a jste na MČR, hlásí komentátoři

28. 6. 2022 | 20:00 Hearthstone MČR
Naše komentátorské trio ví nejen o hře, ale i o hráčích naprosto vše. Položili jsme jim tedy trojici otázek. Nejprve nás zajímalo, jaké mají za dlouhých devět let, po které je Hearthstone na scéně, se hrou zkušenosti, respektive jaká je zrovna ta jejich nejmilejší. Dále nás zajímalo, jak to letos vypadá s hráčskou základnou. Zamíchal čas kartami, nebo budeme moci sledovat staré známé tváře? A má vůbec cenu se ještě na letošní MČR snažit dostat?
Jak vidí letošní sezónu MČR komentátoři?
Jak vidí letošní sezónu MČR komentátoři?
Zdroj: PLAYzone
Skeri
Skeri
Zdroj: PLAYzone
  1. Moje vzpomínky na Hearthstone by vydaly minimálně na knihu. Za těch devět let jsem díky té hře zažil všechno možné, ale kdybych musel vybrat, tak dám k dobru tři příběhy. První je z konce roku 2018, kdy jsem se jako amatérský hráč zúčastnil Dreamhack Winter ve Švédsku a mohl jsem tak obdivovat krásy téhle světové akce. No a jako bonus jsem skončil v lepší půlce startovního pole. Druhá je taky z turnaje, z mojí první komentátorské zkušenosti, konkrétně komunitní LAN akce ve Starém Městě. Jednoho večera jsme se s pár hráči sešli v baru a u skleničky jsem se poznal s Tecíkem, mým letošním spolukomentátorem a skvělým kamarádem. O následujícím hudebním vystoupení ve dvě hodiny ráno je ale asi lepší pomlčet. A na posledním místě to nejdůležitější. Díky téhle hře jsem poznal své úžasné děvče, které mě podporuje jak ve snaze hrát, tak i být co nejlepším komentátorem.
  2. Delší pauza před startem letošní sezony karty trochu promíchala v tom smyslu, že spousta hráčů od hry odešla, respektive vzali si delší pauzu. Nicméně první série ukázala jak zájem hráčů, tak i diváků na streamu. Pokud bych měl někoho zmínit, je třeba (opět) připomenout velmistra Jarlu, který chce obhájit titul ale zároveň je sympatické vidět, jak se ke slovu dere mladá krev v čele například s Eichiim. 
  3. Sezóna bude ještě dlouhá a šanci urvat svoje místo na finále MČR má ještě každý, letos je systém velmi přívětivý i pro příležitostné hráče. 
RybkaPipka
RybkaPipka
Zdroj: PLAYzone
  1. Krásný den, milý čtenáři, či čtenářko, 9 let? No toto sakra letí, moje nejkrásnější vzpomínka je, když jsem na něčem jako mistrovství Evropy naplnil soupeři plnou ruku coinama, abych mohl sledovat jak spálí svého Archmage Antonidase: 

  1. Musím si říct, že jsem nezaregistroval moc odchodů do důchodu, tedy listina hráčů je stále velmi našlapaná. Navíc se objevují i nové dravé tváře, které drží ty staré pardály v plné bdělosti. Máme se tedy určitě na co těšit. Co se týče překvápka či zklamání, tak radši zvolím první volbu a tou je Crtk, který velmi mile překvapil a došel 2x po sobě do finále.
  2.  Určitě ano! Někdy stačí jeden, dva perfektně odehrané turnaje plné kvalitních bitev a trocha toho štěstíčka a jste na MČR, tedy určitě se neváhejte přihlásit. Budeme se na vás těšit ve studiu 
Tecik
Tecik
Zdroj: PLAYzone
  1. Ahoj, momentů, na které rád vzpomínám ohledně Hearthstone, je mnoho. Jakákoliv offline akce, které jsem se mohl účastnit, ať už jako divák nebo hráč, byla naprosto legendární. Od menších akcí po samotné sledování MČR. Vlastně i díky jedné takové offline akci jsem se seznámil se Skerim, dalšími lidmi a vzniklo nejedno přátelství. Během těchto akcí si člověk užije spoustu srandy.
  2. Máme za sebou teprve dvě kvalifikace a jedno finále, nedá se říct, že by někdo zklamal. Do finále se dostali samí zkušení a ostřílení borci. Nakonec vyhrál Jarla, který potvrdil svoji dominanci na CZ/SK scéně a ovládl tak celou první MČR sérii. Během kvalifikací se objevila celá řada nových jmen a myslím, že všichni mají šanci překvapit.
  3. Každý má šanci získat důležité MČR body. Systém, který letos nezvýhodňuje žádné hráče, dává možnost úplně každému kartičkáři se dostat velmi vysoko. Na každém turnaji se dají získat velké porce MČR bodů a i když finále rozdalo dost bodů, i ostatní, kteří se na něj neprobojovali, mají stále šanci se dostat na samotné MČR.
MČR by nebylo možné bez našich partnerů
MČR by nebylo možné bez našich partnerů
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.