Přejít k hlavnímu obsahu

Rivalita pokračuje. Střetnou se nejúspěšnější evropské týmy, Fnatic budou čelit G2 Esports!

1. 7. 2022 | 08:22 League of Legends Preview
Třetí týden toho nejlepšího evropského League of Legends je před námi. Patrik a jeho tým Excel sdílí průběžné první místo s G2 Esports, ale na paty mu šlape Humanoid, kterého čeká souboj právě s lídry, zatímco Carzzyho čekají papírové slabší soupeři.
G2 Esports vs. Team Vitality
G2 Esports vs. Team Vitality
Zdroj: LEC

První dva týdny nám ukázaly, jakou metu a draft máme očekávat. Většina hráčů je spokojená, ale to neznamená, že všem vyhovuje. Některé týmy stále ještě bádají a obhlíží terén. Z českých hráčů zatím nejlépe snáší změnu Patrik „Patrik“ Jírů, který právě díky patchi sáhl třeba po Twitchovi. Udržení na čele tabulky bude ale těžké, jeho tým Excel nejprve vyzve Rogue a v sobotu BDS, kteří už také vystrkují růžky.

Team Vitality s Matyášem „Carzzy“ Orságem sedí momentálně až na sedmé pozici, ale tento týden vypadá slibně. SK Gaming sice umí překvapit, a stejně tak i Astralis, kteří letos mají skvělý úvod. Český hráč ale výhry potřebuje, takže snad to se svými hvězdnými spoluhráči nepodcení a posunou se v tabulce. Vítězit ještě více potřebují Misfits s Matúšem „Neon“ Jakubčíkem, ti se postaví BDS a MAD Lions.

Astralis budou tento týden soupeřem i Fnatic. Tým Marka „Humanoid“ Brázdy se drží uprostřed tabulky a vítězství by bylo více než vítané. Ať dopadne zápas jakkoliv, zraky všech fanoušků LEC se upnou hlavně na ten druhý, jenž v sobotu zakončí celý třetí týden ligy. Největší evropská rivalita, která panuje na scéně. Fnatic a G2 Esports na Summoner's Riftu, to je bez jakýchkoliv pochybností zápas týdne!

Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy, Patrik
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.