Přejít k hlavnímu obsahu

Toxicita profesionálního hráče se nevyplatila, Riot jej exemplárně potrestal

30. 6. 2022 | 10:30 League of Legends Kauza
Slovinský profík Juš „Crownie“ Marušič, aktuálně na soupisce Team BDS Academy, projevil nepřijatelné chování ve svých hrách na živém serveru. V důsledku toho bude suspendován na další dva zápasy, a to do 1. července.
Juš “Crownie” Marušič
Juš “Crownie” Marušič
Zdroj: Riot Games

Prostřednictvím standardního vyšetřování, které provedli představitelé ligy před začátkem každé sezóny, důkazy ukázaly, že Crownie se při hraní League of Legends choval negativně. Použití nevhodného a urážlivého jazyka vůči ostatním hráčům ve hře je nepřijatelné a nemá tedy v tomto ekosystému místo. Crownie má navíc za podobné chování průběžné varování a opakovaný přestupek znamenal, že bylo nuceno trest eskalovat.

Dříve známý jako Crownshot, slovinský profík působí na scéně od roku 2014. Prošel celky jako SK Gaming, MAD Lions nebo minulý rok Vitality. Letos působí ve francouzské regionální lize, ale jeho týmu se nedaří tak jako na jaře a drží se ve spodní části tabulky. Aby toho pro BDS Academy nebylo málo, dva zápasy nebude moct jedna z hvězd nastoupit. Dočasně jej nahradí ADC z hlavní sestavy týmu xMatty.

Přesné rozhodnutí zní: „Juš „Crownie“ Marušič porušil pravidlo 9.1.10 LEC a bude mu pozastaveno hraní v následujících dvou hrách v soutěžích přidružených k Riotu do 1. července.“ Doslovně pravidlo má takovéto znění:

„Manažer týmu/člen nesmí používat jazyk, který je obscénní, neslušný, vulgární, urážlivý, výhružný, urážlivý, pomlouvačný nebo jinak urážlivý nebo nevhodný; nebo kdykoli podporovat nebo podněcovat nenávist nebo diskriminační chování. Manažer/člen týmu nesmí používat žádná zařízení, služby nebo vybavení poskytnuté nebo zpřístupněné Ligou nebo jejími smluvními partnery ke zveřejňování, přenášení, šíření nebo jinému zpřístupňování jakékoli takové zakázané komunikace. Týmový manažer/člen nesmí používat tento typ jazyka na sociálních sítích nebo během jakýchkoli veřejných akcí,“
píše se v pravidlech.

Být vulgární se zkrátka nevyplácí a hráči tím svým kolegům nepomáhají. Pokud by vám zajímala všechna pravidla týkající se LEC, mrkněte na celý seznam.

Štítky: LFL, Team BDS, Crownshot
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.