Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda se loučí s profesionálním hraním Fortnite. Benjyfishy míří za Valorantem

30. 6. 2022 | 11:02 Fortnite Zajímavost
Minulý týden se objevila zpráva, že Benjyfishy odchází z profesionálního Fortnite. Místo toho se bude více věnovat Valorantu. Oznámení popravdě nebylo zas tak velkým překvapením, protože Benjy už nějakou dobu streamuje Valorant téměř denně.
Fortnite World Cup 2019
Fortnite World Cup 2019
Zdroj: Epic Games

18letý streamer a profesionální hráč Benjy Fish oznámil, že končí s hraním soutěžního Fortnite a zaměřuje svou pozornost na Valorant. To vše s podporou svého týmu NRG. Fish hrával Fortnite po celý svůj profesionální život. 

Díky tomu také už dlouhou dobu vévodí žebříčkům v nejvyšší skupině hráčů v Evropě. Možná aktuálně není úplně nejlepším hráčem Fortnite, ale vždy se pohyboval na té nejvyšší úrovni. Přestože nikdy nezískal titul šampiona FNCS, mnohokrát se mu přiblížil. Dobře se umístil i na Světovém poháru. Benjy byl známý pro svou mechanickou dovednost. Ta z něj dělá ideálního kandidáta pro přechod do konkurenčního Valorantu.

Je jasné, že se Valorantem nyní baví víc, ale dokáže úspěšně přejít na novou hru jako profík? Hry jako Valorant se mohou po profesionální stránce zdát mnohem náročnější než Fortnite. Na ten totiž na top úrovni potřebujete spoustu mechanických dovedností. Nespočet hráčů Fortnite proto díky tomu našlo úspěch v jiných titulech.

Právě díky tomu, že byl jedním z mechanicky nejlepších hráčů ve hře, je Benjy v dobré pozici pro začátek ve Valorantu. Má velkou šanci, že skončí jako velmi dobrý Valorant hráč. Jsme si jisti, že se i zde brzy objeví na seznamu profesionálních hráčů.

Jeho odchod  z Fortnite je pro hru ztrátou, ale není zdaleka prvním hráčem, který se takto v poslední době rozhodl. Zatímco někteří profesionální hráči se vzdalují, hra naopak přivedla zpět hlavní streamery jako Ninju a Tfueho. Zdá se, že problém není úplně v tom, jak Epic Games aktualizuje hru. Tkví spíše ve vyhoření hráčů a tom, jak musí profesionální hráči Fortnite makat, aby se na vrcholu hry udrželi.

Fortnite má jednu z nejotevřenějších esport scén, díky níž si vesměs všichni hráči mohou jednoduše vyzkoušet profesionální hry. Kromě toho jsou jejich pravidelné finanční dotace jedny z největších v esportu. Díky tomu tato scéna láká nespočet nových hráčů. Takže i když někteří ze staré gardy vyhoří, nahradí ji zástup nováčků, kteří mohou zasáhnout a převzít žezlo.
 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.