Přejít k hlavnímu obsahu

Roadshow LEC je zpět a toto léto se vrací do Švédska! Nejlepší celky Evropy budou hostit v Malmö

2. 7. 2022 | 12:45 League of Legends Zajímavost
Po třech letech bez LEC roadshow pořadatelé konečně ohlásili, že letní finále League of Legends European Championship (LEC) se bude konat v Malmö Aréně druhý zářijový týden. Konečně jsme se dočkali!
Letní finále v Athénách v roce 2019
Letní finále v Athénách v roce 2019
Zdroj: Riot Games

Letní finále se poprvé od Atén 2019 vrátí na mezinárodní scénu. Vstupenky je možné zakoupit už nyní na lec.gg/malmo. Nejen pořadatelé jsou nadšeni, že můžeme oslavit letní finále v aréně plné akcí, takže si vezměte své poro poms a připravte se na podporu svých oblíbených hráčů.

Jsme naprosto nadšeni, že můžeme oznámit, že naše letní finále 2022 budeme pořádat ve švédském Malmö. Jelikož se jedná o první roadshow, kterou jsme po třech letech pořádali mimo naše berlínské studio, nemůžeme se dočkat, až fanouškům poskytneme nezapomenutelný zážitek. Jsme rádi, že můžeme znovu spolupracovat s městem Malmö a těšíme se, že do jejich města přineseme dechberoucí atmosféru.
Maximilian Schmidt, vedoucí League of Legends Esports v EMEA

Od finále LEC ve Stockholmu v roce 2015 jsme se do Švédska nevrátili. Nicméně plán je jasný, přinést minimálně stejné vzrušení zpět do této země. Od Rekklesova nechvalně známého Tristana pentakillu ve třetí hře až po působivý návrat Origen ve čtvrté hře, který vyústil v Silver Scrapes v napínavé herní sérii mezi Fnatic a Origen. Teď se můžeme vrátit a sledovat to nejlepší, co LEC může nabídnout. „Jsme neuvěřitelně hrdí na to, že se v Malmö koná mistrovství Evropy League of Legends. To opět ukazuje, že Malmö je město událostí a her, s nimiž je třeba počítat,“ řekl Mats Schöld, vedoucí akcí na ministerstvu volného času, rekreace a sportu města Malmö.

Všechny hlavní akce se budou odehrávat v Malmö aréně a není pochyb o tom, že vás čeká pekelná show. Tři z nejlepších týmů LEC vstoupí na toto pódium, aby se utkali o čest být jmenováni šampiony. Podaří se G2 Esports obhájit, nebo Fnatic vyhraje svůj první titul od léta 2018 v zemi, kde zakončili svou prestižní sezónu 18-0? Nebo si bude další uchazeč nárokovat vítězství na Riftu? Nemůžeme se dočkat, až to zjistíme!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.