Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát Toronto neuvidí. Semifinále se přesunují do Atlanty

2. 7. 2022 | 16:30 League of Legends Zajímavost
Vzhledem k tomu, že mistrovství světa v roce 2022 se bude konat v několika městech po celé Severní Americe, Riot Games vydali oznámení. Semifinále, které se původně mělo konat v kanadském Torontu, se přesune do Atlanty ve státě Georgia.
StateFarm Arena v Atlantě
StateFarm Arena v Atlantě
Zdroj: Riot Games

V prosinci 2021 Riot Games oznámili, že Worlds 2022 pojede na turné, přes několik pódií a událostí, které se budou konat v několika městech Severní Ameriky. Počínaje fází play-in v Mexico City v aréně LLA by turnaj putoval z New Yorku do Toronta až do triumfálního finále v San Franciscu v Chase Center s 19 500 místy. 

Nyní ale Riot oznámili, že se jejich plány mění. Semifinále, které se původně mělo odehrát v Torontu, se nyní přesune do Atlanty ve státě Georgia. To znamená, že Kanada již nebude hostit žádnou část severoamerického mistrovství světa 2022. Semifinále Worlds 2022 se nyní odehraje ve State Farm Areně v Atlantě. Domov klubu NBA Atlanta Hawks má kapacitu 21 000 míst k sezení, což je vyšší celková kapacita než aktuální místo konání finále Riotu.

Rozhodnutí posunout semifinále bylo podle Riotu učiněno proto, aby čelilo současným potížím se zajištěním hráčských víz pro vstup do Kanady v důsledku pokračující globální zdravotní krize způsobené covidem. Přesunutí akce do Atlanty umožňuje Riotu „poskytnout jasnou cestu pro týmy, které se účastní všech fází Worlds“. Doufejme, že obchází problémy, kterým Riot čelil v posledních letech. Týmy se nemohly zúčastnit mezinárodních akcí kvůli problémům s vízy. Globální šéfka LoL Esports, Naz Aletaha, poděkovala komunitě kanadské ligy za jejich „pochopení“ v této obtížné situaci. Vysvětlila také, že Riot se „těší, že tam v blízké budoucnosti přinese významnou LoL Esports událost .“

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.