Přejít k hlavnímu obsahu

Skupinu A ovládli favorizovaní Sampi.Tipsport

2. 7. 2022 | 21:34 Brawl Stars MČR mobile
Zápasy dnešního Samsung Midseason turnaje započaly skupinou A. V ní byli dle predikce komentátorů jasnými favority Sampi.Tipsport. Ti se už od prvních chvil rozhodli své reputaci dostát a soupeřům nedali šanci. Vedle nich excelovali také Inaequalis, jejichž nejmladší účastník, Jolanda, má pouhých třináct let.
Sampi.Tipsport
Sampi.Tipsport
Zdroj: PLAYzone

Sampi.Tipsport 2:0 Power Touch

V úvodní hře se na Hot Potato předvedli hrdinové v netradiční sestavě, která se jen tak nevídá. Power Touch vyrazili na rush, ovšem Sampi je nikam nepustili a drželi situaci pevně ve svých rukou. První výhra tak šla na jejich konto a velmi brzy přibyla i druhá. Je vidno, že Sampi mají aktuální metu nahranou velmi poctivě. 

Red Cree, kerý již zkušenosti z loňského MČR má, tým organizoval a do Bounty se tak vrhli s novou vlnou energie. Na druhé straně ale vyrazil do boje Kája, pro kterého je ofenziva to pravé. V polovině mapy byl stav 9:0 a vše nasvědčovalo tomu, že hra bude mít rychlý průběh. Power Touch začali dotahovat a jejich konto se začalo plnit hvězdami. Rozdíl se ale dále prohluboval a Sampi brali další vítězství. PT už neměli co ztratit a do dalšího kola vyrazili stylem all-in. Ani to však nestačilo a modří si tak připsali i druhý bod.

Power Touch
Power Touch
Foto: PLAYzone

Inaequalis 2:1 Imperishable Clan

Utkání pro fanoušky jako dělané. Oba týmy se vrhly do boje s obrovskou vervou, ve finále ale Inae ubránili svůj trezor a rozdílem 5 % si připsali svou první mapu. Pokračování se pak neslo v trochu odtažitějším duchu, kdy se rozvážnou hrou Imperishable Clanu podařilo srovnat na 1:1. V pomalejším tempu, o to více vyrovnaném, se nesl i zbytek zápasu. Rozdíl byl vždy v rámci jednotek procent a nakonec se povedlo IC vzít první mapu. 

V druhé mapě Inae jako kdyby nabrali nový vítr do plachet. Náskok si získali už na začátku hry a postupně ho jen zvyšovali. Soupeř se sice snažil, ale ani ultimátní ability nestačily na poražení žlutých. Následující kolo se ale probrali IC a suverénně si připsali další bod. V rozhodujícím zápase si o jednu jedinou hvězdu polepšili Inae a srovnali tak stav na 1:1 na mapy.

Na poslední mapě si první bod připsali Inaequalis a během okamžiku brali vítězství i podruhé. Vyrovnaný stav se jim tak podařilo převrátit ve svůj prospěch a z prvního duelu odchází se skóre 2:1

Inaequalis
Inaequalis
Foto: PLAYzone

Imperishable Clan 3:0 Power Touch

Začátek nás čekal v heistu na Safe Zone. Imperishable Clan od začátku na Power Touch tlačili a nepustili je z jejich koutku mapy. Jak prohlásil Skeri, „sypou to do toho trezoru, nekoukají nalevo, napravo.“ Další kolo se situace obrátila a Power Touch předvedli agresivní výkon a po polovinu zápasu si nenechali uštědřit ani ránu. IC se ale znovu seskupili před soupeřovou bází a pevně drželi svou pozici. Díky tomu následně ovládli celý tento mód. 

Další zápas zamířil na bounty, Shooting Star. Zdá se, že tento mód Power Touch sedl mnohem více. RedCree se svou Bonnie předváděl luxusní kousky a přispěl tak k prvnímu bodu na této mapě. V té druhé se ale strana mince otočila a PT nedokázali získat ani jednu hvězdu. Stav 1:1 namotivoval oba týmy k ještě lepším výkonům, ale Imperishable Clan dokázali, že vítězství si utéct nenechají. 

Brawl Ball na mapě Super Beach sérii uzavřel. Favorizovaní Imperishable Clan potvrdili predikce komentátorů a předvedli solidní výkon. IC už od začátku mířili do brány soupeře, první střela nevyšla, ta druhá už ale padla. A pak ještě jedna a mapa byla doma. Další pokus ale vyšel lépe Power Touch, RedCree vyrazil směle k bráně a za podpory týmu skóroval. IC však vyrovnali a šlo se do prodloužení. To ve svůj prospěch proměnili PT, kteří tak zabránili čistému skóre svého soupeře. Šlo ale jen o zdržení a IC nakonec proměnili poslední hru ve vítězství 3:0 na mapy. 

Imperishable Clan ve Vodafone PLAYzone Areně
Imperishable Clan ve Vodafone PLAYzone Areně
Foto: PLAYzone

Sampi.Tipsport 3:0 Inaequalis

 V úvodním duelu si Sampi velmi rychle připsali první bod, Inae se ale velmi dobře drželi tempa modrých. Druhý bod pak na konto modrých přibyl v cuku letu. 

Na další mapě jsme zpočátku byli svědky zaváhání ze strany Sampi.Tipsport, ale jak uvedl Skeri, „ Sampi mají dieslový motor, museli ho tedy chvilku ze začátku zahřát, než se pořádně rozjeli.“ 

V rámci Shooting Star už Sampi dominovali naprosto s přehledem. Vteřinu před koncem ale Inae naprosto neskutečnou akcí otočili skóre a komentátoři málem přišli o hlasivky. „A pak přijde Jolanda, udělá hopy hopy hop a je hotovo,“ smáli se komentátoři. Žlutým jako by to vlilo krev zpátky do žil. V další hře to až do konce vypadalo, že si připíší bod, Sampi ale na poslední chvilku skóre otočili na svou stranu. V poslední hře už modří šli jasně za vítězstvím. 

Brawl Ball pak byl už ve znamení čísté dominance ze strany Sampi. Své určitě udělala i psychika. Inaequalis bohužel ani s pomocí Jolandy nebyli schopni tento výsledek zvrátit a modrým tak museli přenechat i třetí bod.

Sampi.Tipsport

Inaequalis 3:0 Imperishable Clan

„Kompozice Inae je skvělá,“ hodnotili komentátoři. V první hře to bylo jasné vítězství především díky Amber, ta pak řádila i v dalším mači. V něm Colette hru v poslední vteřině rozhodla skokem k soupeřovu nechráněnému trezoru a Inae si mohli připsat svůj první bod.

Inaequalis se hned zpočátku ujali vedení i na další mapě a IC zatlačili do defenzívy. Přestože se jim podařilo získat několik hvězd, mnohdy opomíjená modrá hvězda nakonec rozhodla ve prospěch Inae. Tlak Imperishable Clanu ale stoupal a postupně se ujali vedení. Inae i toto zvládli zvrátit a připsali si další vítězství. Stav byl 2:0.

„Tomu Imperishable Clanu tam prostě něco chybí,“ zhodnotil Byrty. A znát to bylo i ve fotbalovém mači. Ten začal velmi agresivně a narozdíl od minulých duelů byl po 15 vteřinách stav 1:1. Odtud to už ale pro Inae byla jasně vydlážděná cesta k vítězství a postupu do zítřejších bojů. 

Imperishable Clan
Imperishable Clan
Foto: PLAYzone
Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.