Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games dominovali ve skupině B, Narcis předvedl talent v rozpuku

2. 7. 2022 | 20:58 Brawl Stars MČR mobile
Aktuální mistři ČR z Inside Games ukázali, že titul na loňském MČR nezískali jen tak náhodou. Poradili si jak s Narcisy, tak s GLORE. Narcis ale hra s šampiony nakopla natolik, že si zbytek turnaje naprosto podmanili.
Inside Games
Inside Games
Zdroj: PLAYzone

Inside Games 2:0 Narcis

Hra byla velmi vyrovnaná a misky vah se přelévaly z jedné strany na druhou. Narcis se k trezoru v úvodní mapě jen těsně nedostali a IG tak opanovali první mapu. Hráči kolem sebe tančili v podobném stylu i v následující mapě a trezor zůstal takřka netknutý na obou stranách. Boj se soustředil na střed mapy, IG zde ale ke konci i přesto dokázali uštědřit soupeřům dostatek damage a dostávají se do zaslouženého vedení. 

Na druhé mapě pak byly boje snad ještě vyrovnanější. Vedení tu na jedné, tu na druhé straně. S posledními vteřinami ale Inside Games přitvrdili a zajistili si dostatečný náskok. V další hře už pak modrým stačilo navázat na předchozí úspěch, ubránit se a Narcis na tento styl ani tentokrát nedokázali najít odpověď. Byl vidět, že IG jsou si svou dominancí naprosto jistí.  Právoplatně. Stávají se druhým „modrým týmem, který postupuje s čistým štítem.

Inside Games
Inside Games
Foto: PLAYzone

GLORE 2:0 Team Magic

Glore po vzoru předešlých dvou týmů v modrém navázali na úspěšný start a začali své soupeře drtit. Na své straně pak předvedli čistou hru, neutrpěli žádné poškození. Jak zmínili komentátoři, čekali jsme hodně, ale takto spanilou jízdu GLORE, tu nečekal nikdo. 

Na následující mapě pak Team Magic ukázali, že se s nimi musí počítat. Hra byla vyrovnaná až do posledních vteřin, kýžený kill, který by hru otočil, ale přišel z druhé strany. GLORE tak byli o krůček blíž vítězství. Podobně to bylo i v dalším kole, kdy se TM dostali do vedení a o jediný bod si ho dokázali udržet až do konce zápasu. GLORE však nenechali nic náhodě a poslední bod obrátili ve svůj prospěch. Skóre na mapy tedy ovládli poměrem 2:0

Vodafone PLAYzone Arena, kde se dnešní turnaj odehrává
Vodafone PLAYzone Arena, kde se dnešní turnaj odehrává
Foto: PLAYzone

Narcis 3:1 Team Magic

Ač pohledově se zdály zápasy velmi vyrovnané, celkové skóre mluví jasně. Ať Karla hraje kterýkoli z hráčů, hrdina dnes předvádí skvělé výkony. Procento po procentu se oba týmy posouvaly blíž k prvnímu bodu, v posledních vteřinách ale Team Magic padl. Další bod už Narcis získali poměrně pohodověji, soupeře si vůbec nepustili k tělu.  Úvodní mapa tedy byla rozhodnuta.

V dalším módu se komentátoři rozcházeli se svými tipy, podobně jako výkony hráčů na mapě. Stav byl 5-5, ale modrou hvězdu získal tým Narcis. Doslova do poslední vteřiny nebylo jasné, kdo si bod připíše tentokrát. Další hra pak byla zcela v režii žlutých kvítek. Narcis s přehledem získali i tuto mapu a se skóre 2:0 zamířili do dalšího duelu. 

Ve fotbalovém prostředí se Team Magic dral zuřivě kupředu a brzy jim to přineslo první gól. Brzy zničili zbývající zábrany a cesta k bráně týmu Narcis byla kompletně odkryta a otevřena.  Franta i přesto dokázal zaskórovat u soupeřů, vteřinku před prodloužením však TM vstřelili druhý gól a hru ukončili. Následující zápas od remízy nezachránil ani OT, na profesionální scéně něco nevídaného. Hra tedy pokračovala dál, avšak došlo na druhý OT v řadě. V krásné akci pak tým Narcis eliminoval všechny protivníkovy hráče a gól tak mohli vstřelit do prázdné branky. Hades pak na straně TM skóroval v další hře a nakonec si v tomto módu připsal i se zbytkem týmu vítězství.

Team Magic od poloviny další hry jasně dominoval a Hot Zone i s prvním bodem byl jejich. V dalším kole na Dueling Beetles pak bod brali Narcisové a vše se tak vyrovnávalo a otáčelo opět v jejich prospěch. Květinkáři však dál tlačili na pilu a mapu si nakonec podmanili, stejně jako celkové vítězství proti Team Magic. 

Team Narcis
Team Narcis
Foto: PLAYzone

Inside Games 3:1 GLORE

Duel od počátku vypadal vyrovnaně, na obou stranách byla znatelná velká opatrnost. Přesto bylo patrné, že GLORE tahají za kratší konec. První bod šel opět na modrou stranu, barevně je letošní Midseason jednoznačný. Druhá hra byla ještě opatrnější, těsně vyhráli GLORE, přesně jak predikoval Richie. Následoval zvrat a další kolo brali IG.

V následujícím módu GLORE vykročili lepší nohou a vedení si drželi až téměř do konce. Tam však došlo na bleskovou akci IG, kteří brali bod. Následovala přetlačovaná a komentátoři volali po akci. Kde byla energie Jolandy? GLORE rozvážný styl hry sedl a podařilo se jim tak srovnat skóre na mapy na 1:1.

Ve fotbale zazářil především Python, IG doslova kempili před soupeřovou brankou a nikam ho nepustili. Bylo tak jasné, že další bod padne na stranu modrých. Přestože ve fotbale jim to nestřílelo, GLORE se power play na Dueling Beetles povedl na jedničku. „Ovládají střed mapy, jako by jim to tu patřilo odjakživa,“ nechal se slyšet Skeri. IG ale hru otočili jako by se nechumelilo. „Prohrávali zatlačení do rohu a teď už je hra jejich,“ ozvalo se s respektem z komentátorského stanoviště. V následující hře Hortix dvakrát prohrál duel se Zizikem a GLORE tak urvali další mapu. Šlo o jejich poslední šanci na vítězství, ale IG byli prostě o krůček napřed už od první chvíle. 

GLORE
GLORE
Foto: PLAYzone
Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Skupina B 
PostupInside Games2:0NarcisBO3 
 GLORE2:0Team MagicBO3 
PostupNarcis3:1Team MagicBO5 
 Inside Games3:1GLOREBO5 
 Narcis3:0GLOREBO5 
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.