Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtfinále je tu. Česko na mistrovství světa vyzve silnou Kanadu

9. 7. 2022 | 14:00 NHL Preview
IIHF Mistrovství světa ve virtuálním hokeji má za sebou skupinovou fázi. Ze 22 států mohlo do play-off projít pouze nejlepších osm a české duo mezi elitou nechybí! Podobně jako ve skutečném ledním hokeji si tak v letošním roce zahrají o medaile také dva vyvolení hráči NHL 22. Čtvrtfinále je v plánu v sobotu od 20:45. Slovensko bohužel dále neprošlo.
Dzouvi a Pepcastachurcik
Dzouvi a Pepcastachurcik
Zdroj: IIHF Gaming

Rozšířený šampionát IIHF eWorld Championship musel pro svůj druhý ročník změnit turnajový formát. Tentokrát se začalo už skupinami, kde hned ve dvou případech postupovaly jen dva nejlepší reprezentační výběry z pěti. Přesně tohle byl i případ českého nároďáku, jehož dres letos oblékají elitní hráči Josef „Pepcastachurcik“ Stachura (Xbox, Oceláři Třinec) a Adam „Dzouvi“ Menšík (PlayStation, Dynamo Eclot).

Největším konkurentem české dvojice byl ve skupině D tým Švédů. Na ně v repríze předloňského čtvrtfinále nestačili ve dvou těsných zápasech, za svůj výkon se ale stydět nemusejí. Bylo však jasné, že v dalších kláních už Dzouvi ani Pepcastachurcik ideálně nesmí zaváhat. Nejdůležitější byl zápas s Rakouskem, kde oba čeští reprezentanti vyhráli jen o gól. Souboje s Japonskem a Kazachstánem byly spíše exhibicí.

Play-off pavouk
Play-off pavouk
Foto: IIHF Gaming

Pepcastachurcik se pro Hokej.cz vyjádřil k postupu takto: „Pocity jsou skvělé. Myslím si, že jsme s Adamem nepředvedli to nejlepší, co v nás je. O to víc mě postup těší.“ A jak na něj navázal Dzouvi? „Postup byl prakticky povinností, ale já jsem určitě nepodal stoprocentní výkon. Hlavně zápas se Švédskem jsem měl zvládnout.“

Po kvalifikačním cyklu a skupinové fázi tedy osmička nejlepších vstupuje do neúprosného pavouka ve formátu Single Elimination, nyní si už nikdo nemůže dovolit prohrát. Slovenska se play-off bohužel netýká, proti Kanadě, Lotyšsku ani Velké Británii nezískalo jedinou výhru. Ondrej „Aigeu“ Juraši a Anton „Power Beton“ Meško tak budou držet palce českým hráčům, aby si proti zámořské dvojici počínali lépe.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.