Přejít k hlavnímu obsahu

Oblíbený turnaj o desítky miliony korun živě na PLAYzone. IEM Cologne začíná, nechybí největší hvězdy

5. 7. 2022 | 09:25 Counter-Strike 2 Preview
Jen málokterá soutěž má ve světě Counter-Strike: Global Offensive takovou prestiž jako ta, která se dlouhodobě odehrává v německém Kolíně nad Rýnem. IEM Cologne se v letošním roce odehraje znovu před zaplněnou Lanxess Arenou. Kdo pozvedne nad hlavu trofej a odnese si milionovou odměnu? To se dozvíš na Twitch kanále PLAYzone.
Oblíbený turnaj o desítky miliony korun živě na PLAYzone. IEM Cologne začíná, nechybí největší hvězdy
Oblíbený turnaj o desítky miliony korun živě na PLAYzone. IEM Cologne začíná, nechybí největší hvězdy
Zdroj: PLAYzone

Tak otevřený turnaj diváci v Lanxessu již dlouho neviděli. Soutěž slibuje extrémně vyrovnanost. Jen těžko tipovat vítěze. Vrátí se FaZe na vítěznou vlnu? Budou snad vládnout Natus Vincere s Viktorem „sdy“ Orudzhevem. Nebo znovu překvapí BIG s Nilsem „k1to“ Gruhnem?

Rozhodnuto bude mezi 5. - 17. červencem. V prvních dvou dnech se v Play-In fázi rozhodne o osmičce mančaftů, které postoupí do hlavní soutěže. Od 7. do 10. 7. se pak ve dvou skupinách utká šestnáct týmů o šest míst v play-off.

Od pátku 15. se ti nejlepší představí před nabušenou německou arénou. Celkový vítěz získá 400 tisíc dolarů a věčnou slávu.

Osamělý bojovník frozen

Česko-slovenská stopa na IEM Cologne nebude nikterak výrazná. V Play-In se z domácí scény ukáže jen David „frozen“ Čerňanský v dresu MOUZ. Slovenský střelec se spolu se svým celkem pokusí přetrhnout sérii nepovedených turnajů, postup do základních skupin by měl být povinným minimem.

Jednoduché to ale rozhodně nebude. Kvalifikace se zúčastní hned deset sestav z top 20. Vitality, Heroic nebo Astralis. Konkurence bude nemalá.

A kdyby se postup podařil? Bude to ještě těžší. Ve skupině A čekají Natus Vincere, ENCE či G2 Esports. Skupinu B pak povedou FaZe a Cloud9.

Co uvidíš na PLAYzone?

Česko-slovenským vysíláním na streamu PLAYzone IEM Cologne vás budou provázet známá jména. Chybět nebudou Tomáš „sTORM“ Svoboda, Michal „Mishek“ Kabele, Jakub „Koty“ Kotajny, Martin „Jafresss“ Rada, Matěj „Straty“ Cihlář, Petr „lomister“ Otradovec, Ondřej „Lelek“ Kvarda, Jozef „Joshua“ Dekan a David „Sphexxai“ Jelínek.

Živě budou diváci moci sledovat vybrané zápasy Play-In a základních skupin a kompletní play-off.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).