Přejít k hlavnímu obsahu

JoŽo prolomil brány play-off a zaznamenal největší letošní CZ/SK úspěch na Masters Tour

4. 7. 2022 | 20:05 Hearthstone Reportáž
Uplynulý víkend byl na Hearthstone scéně ve znamení další zastávky Masters Tour s podtitulem Vashj'ir. 340 hráčů vyrazilo do boje za krásným prize poolem 250 tisíc dolarů, mezi účastníky tradičně nechyběla ani početná česká výprava. Tu však zastínil jediný slovenský hráč, který navíc zaznamenal největší CZ/SK úspěch letošní sezóny.
Masters Tour Vashj'ir
Masters Tour Vashj'ir
Zdroj: Activision Blizzard

Vedle každoročního světového šampionátu a pravidelné ligy Grandmasters jsou turnaje Masters Tour tím nejprestižnějším, co na Hearthstone scéně existuje. Hráči se vždy účastní desítky kvalifikací, aby urvaly svou místenku mezi několika stovkami účastníků. Na čtvrtý turnaj sezóny se dostalo celkem 340 hráčů. Mezi nimi nechybělo ani šest zástupců česko-slovenské scény, včetně úřadujícího mistra ČR.

Jaromír „Jarla“ Vyskočil ale nebyl tím, kdo ve Vashj'iru zaznamenal nejlepší výsledek. Na Masters Tour se mu pravidelně nedaří a stále čeká na své první play-off. Totéž ale letos platí o úplně všech českých hráčích. Brány postupu do play-off se však tentokrát podařilo prolomit slovenskému hráči Michalu „JoŽo“ Jozefkovi. Ten za osm kol swissu prohrál jen dvakrát a díky nejlepším tiebreakerům se dostal mezi postupující.

Jeho soupeřem ve čtvrtfinále byl čínský hráč Yueying z týmu Lucky Future. Někdejší účastník světového šampionátu si se slovenským sokem poradil nejtěsnějším rozdílem 2:3, ale sám v dalším kole vypadl. Hráč týmu Gravity si i tak díky odnáší parádní odměnu 2 tisíce dolarů a pozvánku na příští zastávku MT.

A jak dopadla pětice českých hráčů? Hned tři z nich dokázali projít turnajem s kladnou bilancí, a díky tomu Milan „M1lan“ Šnajdr z eSuby, Jakub „Pardub“ Pardubský z týmu Sazka.Inaequalis a zmíněný Jarla odcházejí s výhrou 845 dolarů. Na prize money se umístil také Štěpán „Norwis“ Šimek z Inside Games, Michal „CptBoatsNHoes“ Šváb z Gifted.uRage jako jediný kvůli negativnímu skóre 3-5 odchází s prázdnou.

Výsledky českých a slovenských hráčů na MT Vashj'ir:

  • 9. až 16. místo:  Slovensko JoŽo (Team Gravity) – 6:2 (2000 $)
  • 53. místo:  Česká republika M1lan (eSuba) – 5:3 (845 $)
  • 82. místo:  Česká republika Jarla (bez týmu) – 5:3 (845 $)
  • 89. místo:  Česká republika Pardub (Sazka.Inae) – 5:3 (845 $)
  • 135. místo:  Česká republika​​​​​​​ Norwis (Inside Games) – 4:4 (705 $)
  • 205. místo:  Česká republika CptBoatsNHoes (Gifted.uRage) – 3:5
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.