Přejít k hlavnímu obsahu

Postup! Češi po dramatu přehráli Slováky a jsou v play-off evropského šampionátu

7. 7. 2022 | 17:15 Counter-Strike 2 Live coverage
Evropský šampionát v CS:GO začal pro Čechy ideálně. Nejdříve v těsné bitvě porazili Španěly, následně v derby po prodloužení přehráli Slováky a jsou v play-off. Ti se utkají s jedním z dvojice Belgie/Španělsko o druhé postupové místo. Češi ve čtvrtfinále v pátek od 17:00 narazí na Švédsko.
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Česká reprezentace na evropském šampionátu
Zdroj: Štěpán Mach

Česko - Slovensko 19:17

Další jednostranná úvodní polovina pro českou reprezentaci. Slovensko tahalo za kratší konec, naopak Češi drželi jako jeden muž.

Perfektní kontrola a pohlídané sity. To byl příběh obou polovin. Slováci totiž napodobili soupeře a nepustili teroristy téměř k ničemu. Šlo se do prodloužení.

V něm se jako hlavní hvězdy týmu předvedli Dominik „blogg1s“ Janita a Josef „MoriiSko“ Maurenc. Druhý jmenovaný vyhrál za stavu 17:17 ohromně důležitou 1v2 situaci a nakonec slavil se svými spoluhráči postup.

Ohlasy hráčů:

Tomáš „system“ Zemko (Slovensko): „Hodně kol bylo vyrovnaných. Po špatné první polovině jsme věřili, že se dokážeme vrátit do zápasu a to se povedlo. Bohužel jsme prohráli důležitou 2v1 za stavu 17:17 a prohráli jsme.“

Michal „leckr“ Kadlíček (Česko): „Chtěli jsme to udělat pro fanoušky, aby to nebyla nuda. Ne, dělám si srandu, za ty teroristy se nám nedaří, musíme si o tom ještě promluvit. Nevím, jestli je to tou T stranou, nebo jen chokujeme.“

Česko - Španělsko 16:14

Zápas dvou naprosto rozdílných polovin. Na Dustu rozjeli Češi v první polovině mašinu, kterou Španělé jen těžko zastavovali. Perfektní obrana, dvanáct bodů do druhé půlky.

Jenže za teroristy se Čechům tolik nedařilo. Plán nevyšel, soupeř ovládl hned jedenáct kol v řadě. Naštěstí se domácí reprezentace oklepala a dostala se do tempa v ten vhodný okamžik.

Trochu netradičně byl na vrcholu tabulky individuálních statistik Michal „leckr“ Kadlíček se skóre 22/18.

Dominik „blogg1s“ Janita (Česko): „Všechno začalo na vetu, nechtěli jsme skončit na Dustu. Náš plán se tolik nepodařil, ale oni měli velice dobrý long a nám dlouho trvalo, než se přizpůsobíme.“

Slovensko - Belgie 16:7

První halfa se slovenskému týmu povedla. Na CT straně Mirage dovolila soupeři pouhých pět vyhraných kol a založila výborný základ do druhé poloviny.

A pokud Slováci odvedli na kvalitní obranný výkon, pak jejich ofenziva byla excelentní. Belgičané se dostali jen ke dvěma bodům, tým v čele s Tomáš „fino“ Bebjakem nedal soupeři šanci. Slovensko tak postupuje do horní části pavouka, kde čekají na vítěze zápasu Česko - Španělsko.

Ohlasy vítěze:

Tomáš „fino“ Bebjak (Slovensko): „Hraje se tu skvěle, máme výbornou náladu. Belgie pro nás byla velká neznámá, ale četli jsme je a nebyl pro nás problém je porazit. Byli jsme velice dobře naladění a šli jsme do zápasu s tím, že je rozbijeme.“

Mistrovství Evropy se odehrává 6. až 10. července a přivítá hned šestnáct mančaftů. Ve hře je celkový prize pool 25 tisíc dolarů, který si rozdělí čtyři nejlepší týmy. Pro mnoho účastníků je ale hlavním lákadlem postupový slot na IESF Mistrovství světa.

Česká i Slovenská esportová asociace ale zvolily CS:GO za hlavní týmovou hru letošního cyklu, takže místenku na Bali mají naše výběry garantovanou. ME tak bude hlavně testem jednotlivých hráčů.

Český výběr pod vedením manažera Štěpána Macha se nemůže opřít o hráče SINNERS či Dynama ECLOT, základní pětka je sestavena z hráčů týmů eSuby a Entropiq Prague. Slovensko pod taktovkou Michala „KETUBOR“ Csontoše se na Mistrovství Evropy také musí obejít bez největších hvězd, i tak míří vysoko.

Harmonogram EURO - 7. července
12:00 Slovensko Slovensko16:7 Belgie BelgieBO1
13:20 Česká republika Česko16:14 Španělsko ŠpanělskoBO1
14:30 Slovensko Slovensko17:19 Česká republika ČeskoBO1
15:45 Belgie Belgie0:2 Španělsko ŠpanělskoBO3
19:00 Španělsko Španělsko: Slovensko SlovenskoBO3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).