Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! Češi porazili Kanadu a na mistrovství světa je čeká semifinále

10. 7. 2022 | 12:58 NHL Reportáž
IIHF Mistrovství světa pokračuje dalším hracím víkendem. Ze 22 účastnických států se do vyřazovací části dostala pouze nejlepší osmička, mezi kterou nechybělo ani české duo. To slovenské bohužel ve skupině selhalo. Josef „Pepcastachurcik“ Stachura a Adam „Dzouvi“ Menšík však nehodlali, stejně jako vloni, vypadnout ve čtvrtfinále a postarali se o senzační postup.
Česko vs. Kanada
Česko vs. Kanada
Zdroj: IIHF Gaming

IIHF eWorld Championship se tuto sobotu dostal do své čtvrtfinálové fáze. Čtyři vítězové skupin v tomhle kole bojují proti postupujícím ze druhých míst, očekává se tak souboj favoritů s outsidery. Ne vždy ale Goliáš zvítězí. Ve druhém čtvrtfinále se český národní tým postavil Kanadě a rval se opravdu znamenitě.

Pepcastachurcik (Xbox, Oceláři Třinec) a Dzouvi (PlayStation, Dynamo Eclot) ve skupině nestačili na Švédy, ale to neznamená, že by se báli dalších gigantů, ba naopak. Hráč pardubického Dynama vstoupil do série výhrou 3:2 nad Sayedem Safirem „SafirSnipezGOLD“ Sodourim. Úřadující mistr světa Justin „Regs84“ Reguly sice skóre otočil, ale Dzouvi vyhrál svůj druhý duel 5:2 a poslal český nároďák do vedení 10:8.

V rozhodujícím duelu měl před sebou Stachurčík opravdu těžký úkol. Jako správný Ocelář z Třince ale nezklamal. V souboji s Regulym se dlouho držel a když dokázal poslední mač série ve třetí třetině srovnat na 1:1, soupeř se už na obrat nezmohl. Celkovou výhrou 11:9 se tak české duo postaralo o dosud největší překvapení turnaje. Naši reprezentanti aktuálně čekají, jak dopadne nedělní semifinálový den. Potkají USA?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.