Přejít k hlavnímu obsahu

MrBeast porazil Ninju v zápase o ultimátního krále. Skoro 5 milionů pak putovalo na charitu

10. 7. 2022 | 13:32 League of Legends Zajímavost
Známé internetové osobnosti MrBeast a Ninja se domluvily na zápasu, který měl objasnit, kdo je lepším hráčem League of Legends. V sázce byly téměř 4 miliony korun. Během osudného večera se balík peněz ještě zvýšil na skoro 5 milionů korun, ale „ultimate crown“ si mohl nasadit jenom jeden.
MrBeast
MrBeast
Zdroj: Crwin Channel/Twicth

Obě osobnosti se domluvily na akci docela nedávno, jak jsme zmínili v předchozím článku. Podstaté ale je, že Jimmy „MrBeast“ Donaldson předložil Tyleru „Ninja“ Blevinsovi nabídku, ve které jde o 150 000 dolarů, tedy o více než 3 a půl milionu korun. A Ninja neodmítnul. Oba tvůrci obsahu vedli své vlastní týmy do bitvy v HyperX Areně v Las Vegas v tom, čemu se říká „ultimátní zápas“. Večer přinesl kompetitivnost, překvapivé rozrušení a brutální 3. kolo, které završilo noc. Hrál se formát BO3, a kapitáni si své sestavy utvořili jak ze známých streamerů a tvůrců obsahů, tak i bývalých profíků.

Tým BeastTým Ninja
Jimmy "MrBeast“ DonaldsonTyler „Ninja“ Blevins
Emily "Emiru" SchunkYiliang "Doublelift" Peng
Matthew "Mizkif" RinaudoLudwig Anders "Ludwig" Ahgren
Hammoudi "Yassuo" AbdalrhmanNicholas "Sapnap"
Joedat "Voyboy" EsfahaniTyler "tyler1" Steinkamp

Po startu akce netrvalo dlouho a tým kolem MrBeasta ukázal, že si jde pro vítězství. Po krvavé půlhodince jsme byli svědky 56 killů, a hlavně porážky Ninjova týmu. Taktická porada byla potřeba a s novým herním plánem byla zahájena druhá hra. Ta měla ale obdobný vývoj, ale tentokrát dominantnější než předtím. Po 25 minutách hry bylo rozhodnuto. Ultimátní korunu si nasadí MrBeast. 

Ninjův soutěživý duch ale samozřejmě nedovolil soupeři odejít jen tak. Po brutální porážce Tyler Blevins nabídl dohrání třetího kola o další více než milion korun na charitu. Oba týmy nabídku přijaly a show pokračovala. Ninja hledal krev a zabořil zuby do MrBeasta hned po 7 minutách. Bonusovou hru nakonec Ninjova sestava vyhrála a mohla se tak rozloučit bez potupy.

Ačkoli to nebylo na stejné úrovni jako třeba oficiální šampionát League of Legends, charitativní stream dosáhl peaku něco přes 100 tisíc souběžných diváků, za což může hlavně čas konání, který byl pro zbytek světa nekomfortní. S téměř 5 miliony korun darovanými na charitu ale měla tato událost obrovský úspěch.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.