Přejít k hlavnímu obsahu

Milionová chyba! Hráč kvůli nedopatření prodal vzácnou pistolku pouze za 20 Kč

11. 7. 2022 | 17:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
Tak tohle extrémně zamrzí. Hráč už si domlouval obchod své vzácné zbraně, jenže najednou item z jeho inventáře zmizel. Proč? Aktivovala se totiž stará automatická nabídka na Steam Marketu a skin se prodal v přepočtu asi jen za 20 korun!
P2000 | Red FragCam
P2000 | Red FragCam
Zdroj: Valve

Kosmetický předmět P2000 | Red FragCam není sám o sobě nikterak zajímavým, i v nejlepší možné kondici za něho dáte jen pár desítek korun. Jenže když se na něm nachází holografická samolepka iBUYPOWER | Katowice 2014, která sama o sobě stojí až neuvěřitelné 2 miliony korun, okolnosti se rázem mění.

V takovém případě totiž zprvu ničemný skin nabere na hodnotě, podle odhadů až 20 tisíc korun. To už rozhodně nejsou malé peníze. Není proto divu, že se majitel tohoto kousku odhodlal k prodeji.

Na platformě Discord dal ostatním echo, že na skin přijímá nabídky. Zanedlouho mu ale přišla zpráva, že se jeho pistolka nenachází v jeho inventáři. Sběrateli honem rychle došlo, co se stalo a o kolik peněz přišel.

Zaktivovala se totiž jeho stará automatická nabídka k prodeji na komunitním trhu, kterou, zřejmě nevědomky, zapomněl zrušit či o ní ani nevěděl. V praxi to znamenalo, že někdo jiný pistoli zakoupil zrovna od tohoto majitele, pro kterého to v tomto případě znamenalo „výdělek“ pouhých 77 centů...

Nedovedeme si představit, jak se teď asi hráč musí cítit. Stačila totiž chvíle, a výdělek byl v tahu.

Historie osudového skinu
Historie osudového skinu
Foto: Yoshiho CS:GO deníček
Štítky: skiny
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.