Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská paráda! Frozen se na IEM Cologne podívá před vyprodanou arénu

10. 7. 2022 | 19:15 Counter-Strike 2 Reportáž
Tohle je veliké překvapení a šance pro slovenskou hvězdu Davida „frozen“ Čerňanského. Teprve 19letý střelec byl jedním z hlavních strůjců dosavadního úspěchu MOUZ na IEM Cologne. Evropský mančaft se dostal po vyhraném duelu proti NIP do vyřazovací fáze legendární německé akce. Frozen si tak zahraje před vyprodanou Lanxess Arenou.
David "frozen" Čerňanský v dresu MOUZ
David "frozen" Čerňanský v dresu MOUZ
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Tak takový úspěch čekal jen málokdo. David „frozen“ Čerňanský to dokázal a jako veliký outsider se s týmem MOUZ kvalifikoval do play-off IEM Cologne. Přidává se tak k Natus Vincere, Movistar Riders, FaZe a Astralis. To není vůbec špatná společnost.

Poslední důležitý krok udělali MOUZ proti NIP. Švédský mančaft šel do zápasu v roli favorita, mnozí jej tipovali před začátkem soutěže na postup mezi nejlepší šestku. Jenže MOUZ byli proti. Především dvojice David „frozen“ Čerňanský a Ádám „torzsi“ Torzsás.

Rozjezd mezinárodního mančaftu byl pomalejší. Na Vertigu byli NIP jasně lepší a soupeři povolili pouhých devět kol.

Na začátku Inferna to vypadalo na rychlý konec série. Švédi vedli 9:1. Pak už ale slovo převzali MOUZ. Ve zbylém průběhu zápasu NIP vyhráli jen tři body. Stejně jako na celé Mirage.

Mašina značky MOUZ se rozjela naplno. Všem to střílelo, evropská sestava od čtvrtého kola získala šestnáct bodů v řadě. Nevídaná podívaná završená obrovskou radostí MOUZ. Ti se podívají do play-off. Zápas frozena v top 6 můžete sledovat na kanále PLAYzone.

Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
Česko-slovenské vysílání IEM Cologne
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).