Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova přivítala talentovanou posilu. Sestavu uzavře bývalý sniper Sampi

11. 7. 2022 | 14:05 Counter-Strike 2 Přestup
Letní pauza od turnajů je často obdobím změn v sestavách a následného ladění formy před vyvrcholením roku. Se dvěma hráči se v minulých dnech rozloučila Cryptova, ale kvůli účasti na Sazka eCUPu bylo jasné, že nové příchody musejí být na spadnutí. První z nich už je oficiální a druhá by také měla přijít během dnešního odpoledne.
Oldřich „PR“ Nový
Oldřich „PR“ Nový
Zdroj: Cryptova

Cryptova se v letošním roce dostala do play-off Sazka eLEAGUE i se kvalifikovala na hlavní turnaj Tipsport CS:GO Online. Hráči měli podepsané smlouvy do konce června a vedení se rozhodlo ji neprodloužit dvěma z nich. V týmu skončili Peter „jaro“ Rauch a Lukáš „luko“ Hrabčík, který již zamířil do Dark Tigers.

Ještě před přestávkou od turnajů je však od neděle do čtvrtka na programu Sazka eCUP, který donutil například právě zmíněné DTG odhalit potenciální posily pro zbytek sezóny. Jako další je na řadě Cryptova.„Výhledově chceme být určitě TOP3 na CZ/SK scéně,“ naznačoval cíle CEO Cryptovy Michael Blažík.

První zápas ostravského celku v Sazka eCUPu proběhne už dnes v 18:00, takže oznámení o první posile přišlo akorát včas. Řady Cryptovy rozšířil Oldřich „PR“ Nový, jenž letos hájil barvy GLORE a Dark Tigers. Čtrnáctiletý talent patří mezi nevybroušené drahokamy domácí scény a v Cryptově bude mít šanci zazářit.

Stále však je potřeba doplnit sestavu o pátého hráče. Organizace usilovala o příchod snipera, což znamená, že Tomáš „zyored“ Cvaniga opět změní svou roli. Nejprve se spekulovalo o Tomáši „fino“ Bebjakovi a nabídku měl dle našich informací obdržet i Martin „zur1s“ Sláma. Nakonec ale dres OVY oblékne jiný hráč.

Po včerejším showmatchi na oficiálním Twitch kanále Cryptovy je zřejmé, že tým posílí Martin „beryP“ Beránek. Bývalý hráč Sampi.Tipsport se po roce bez plnohodnotného angažmá vrací do kolotoče turnajů. Po dlouhých měsících bude chtít ukázat, že jako někdejší vicemistr ČR si místo mezi špičkou zaslouží.

Posílené složení Cryptovy:

 Slovensko Martin „MAXX“ Smolár
 Slovensko Tomáš „zyored“ Cvaniga
 Česká republika Marek „kinzo“ Bílek
 Česká republika Oldřich „PR“ Nový
 Česká republika Martin „beryP“ Beránek 

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.